"Az ember egy gonosz, rothadó faj."

Válasz, az Afrikai Menekültekre

2015. augusztus 06. - Cathreen M.

1379508_559182887480814_1506051141_n.jpgEgy kedves ismerősöm leírta a saját véleményét, mely szerint, míg az Afrikába utazó turistáknak több különböző oltást kell megkapniuk, addig az Afrikából menekülő bevándorlók, mindet hordozhatják, mert ők nem kapnak oltást, emellett sok más betegséget is hordozhatnak, amiket az Európába eljutó egyedek terjeszthetnek. Konkrétabb helymeghatározásnak a Budapesti vasútállomásokat nevezte, ahol várnak. Ő is elhiszi a faj gyűlölet helyességét, és ahhoz, hogy igazolhassa utálatát, a vírusokkal és fertőzésekkel jött.
Nos, vesézzük ki, alaposabban a mondandóját. Kezdeném az általa említett betegségekkel. Nem én találtam ki, ő hozott fel egy listát betegség nevekkel, amivel nyomatékosította az állítását. (Bár, abba nem gondolt bele, hogy mekkora szerencsés helyzetben vagyunk, pont azért, mert mi kaphatunk oltást? Na, mindegy)

Sárgaláz: Ezt szúnyogok terjesztik. Még emberről emberre is, a szúnyogok terjesztik. Vírusos fertőzés, ami emésztőrendszeri vérzést és sárgasághoz vezető májgyulladást okoz. Rendben, még el lehet kapni úgy is, ha két ember felvágja a bőrét a vénáig, majd dörzsölgetik egymásnak. Vagy, ha vérszívó az ember. De, ennek kisebb az esélye, nemde bár? Sőt, az emberek között terjedő Városi sárgalázat, egy külön szúnyogfaj terjeszti, tehát minden szúnyogban nincs meg. Illetve, még Magyarországon (is) nem megfelelő a klíma ahhoz, hogy megéljen a kis dög (trópusi vagy szubtrópusi). Majd, ha itt is képes megélni az a szúnyogfaj, kíváncsi leszek, mi lesz a reakció. „Irtsuk ki az összes szúnyogot a migránsokkal együtt!” – Ez lenne az első tippem.
Illetve, akik megkapják az oltást, 10 évre elegendő védelmet nyújt. Azért az, nem semmi.

Hepatitis: megsúgom, bárhol elkapható! – Nem feltétlenül, csak Afrika gyermekei terjesztik. Szó szerint a név, májgyulladást jelent, melyet általában vírusfertőzés okozhat. Azért nevezik több féle betűvel (A, B, C, D, E, G) mert a vírusok ilyenkor mikrobiológiai tulajdonságukban, felépítésükben, jelentősen különböznek egymástól.
Ezen felsoroltakból a Hepatitis B és C jelentik a krónikus májbetegséget, májzsugor és májrákot okozó, legfőbb vírusa. Csak hazánkban évente, 350 új fertőzés történik (nem, nem a migránsok miatt!!), az egész világon, hat millió ember hal meg évente a fent felsorolt okok miatt. Főként vér útján terjed, illetve kisebb hámsérülések útján jut be a szervezetbe. A használt injekció is terjesztheti, emiatt a drogosok is veszélyeztettek, illetve az olyan kórház betegei, ahol nem egyszer használatos az injekció, nem megfelelő a fertőtlenítés a kórházban. De, még veszélyes lehet, a nem kellően fertőtlenített tetováló eszközök, akupunktúrás tűk, közös manikűrkészlet, borotva, fogkefe használata. De, NEMI UTON is FERTŐZHET!

Illetve a fertőzött anya, automatikusan megfertőzi születendő gyermekét.

Az, hogy nagyobb mennyiségben fordul elő Ázsiai és Afrikai országokban, egyszerű a magyarázat. Sok az ember, sok helyen a nyomorban élő emberek nem kapnak megfelelő egészségügyi ellátást, felvilágosítást, segítséget. Magyarországon is, vérátömlesztéssel, 1:15000 eséllyel kaphatja el bárki! Tehát, nem csak a migránsok hozzák. Sőt, ha el lennénk zárva a külvilágtól, akkor is jelen lenne, mert magyar is hordozhatja. Na, Bumm!

Hastífusz: egy fertőző betegség, mely fertőzött vízzel és élelmiszerrel szóródik. Gyakori hordozója a légy, vagy más, a székleten szaporodó rovarok. Tény, ez is a fejletlen országokban fordul elő inkább, ami nem csak Afrika! Hanem, Ázsiai országok, Latin – Amerikai Országok! Akkor, innentől utáljuk a Kínaiakat, Koreaiakat, Mexikói és Brazil embereket? Utáljunk mindenkit, aki nem Európai? Kész vicc. Minden fejletlen országban fejleszteni kéne, például a biztonságos tiszta víz és étel elérhetőségét, ami fertőzött, azokat akár elégetni, és máris kevesebb lenne a beteg. De nem, aki szegény és nyomorban él (származástól függetlenül), az szenvedjen és halljon meg igaz? Bár, ezekkel a tűnetekkel (aki elkapta) elég kicsi az esélye, hogy eljut Magyarországra. Már azért is, mert tünetei között szerepel a hasmenés, gyengeség, fejfájás, székrekedés. Az idő előrehaladtával tudatzavarhoz, nagyfokú gyengeséghez, és ha úgy van, hasmenéshez vezethet. Egy kérdés, ilyen tünetek közepette, ki lenne képes utazni? Mire Magyarországra ér, meghal. De nagy eséllyel, előtte belelökik a vízbe, ott fullad meg, vagy elérve az embercsempészekig, a szemük láttára összeesik és meghal. Ha nem is a betegségbe, de a folyadékvesztésbe és annak nem pótlásába hamar meghal. Három nap sem kell és kiszárad. Biztos, nem csücsül ilyen beteg egyik pályauradon sem, kivéve, ha nem vitt magával fertőző ételt vagy vizet, amit épp akkor eszik / iszik meg. De ennek annyi az esélye, mint hogy lássak egy unikornist elrepülni a házam előtt….  

Diftéria: A mai napig jelen van, pár környező országban, mely egy időben, rettegett gyerek betegség volt. Bakteriális fertőzésről van szó, mely egy álhártya képződést segít elő. Ez fulladáshoz vezethet. Ezért is nevezik másként, Torokgyíknak. Lappangási ideje 2-4 nap, utána a beteg életben maradása leginkább attól függ, hogy képes e felköhögni azt az álhártyát. Persze előtte számos, más tűnet is jelentkezik, pontosan nem tudni, meddig élhet valaki ezzel. De mi, magyaroknak nincs okunk félni, mert kötelezően be vagyunk oltva ellene. Oké, azok félhetnek, akiknek a szülei valamilyen okból nem engedte az oltás beadatását.
Már, nem azért, de ha valaki fulladozik, majd pont utazgatni fog igaz? Hetekig eltarthat, mire egyáltalán egy Európai határhoz érnek (Olaszország vagy Spanyolország), addig, ha nem sikerül felköhögnie, nem is egyszer, csak megfullad. De, ez is olyan betegség, ami segítség nélkül, ledönti az embert a lábáról. És az ember csempészek nem kegyelmeznek senkinek sem. Plusz, gyermekbetegség, tehát előbb meghalnak a gyermekek, sem mint látnák a gyönyörű, Keleti pályaudvart. Gratulálok, ha van, aki gyermekek halálát kívánja! Komolyan, szívből örvednek, mindazoknak, akik szerint ez jó!
Megsúgom, minden magyar gyermek kötelezően megkapja a védőoltást 2, 3, 4, 18 hónapos korban valamint 6 és 11 évesen. Tehát, drága honfitársak, ez a betegség ezen a listán annyit ér, mint egy lepkefing! Ettől rettegünk? A durva az, hogy a mai napig hallnak meg ebben gyermekek.

Kolera: Kórokozója a Vibrio cholerae nevű baktérium. A fertőződést követő hirtelen folyadékveszteség miatt kiszáradás, vérnyomásesés, sőt akár eszméletvesztés is bekövetkezhet - órákon belül is! Esetleg (ismétlem esetleg!) azok lennének képesek behozni, akik tünetmentesek maradnak, így hordozván a baktériumot. Ez a fertőzés főként Ázsia déli részén, a Bengáli öböl környékén gyakori. Nem tudom, hogy vagytok vele, de Afrika nem arra van…. Bizony, bizony…
De, akik nem ússzák meg tűnet mentesen, azok órákon belül, belehalnak a túlzott folyadékvesztésbe. Ismét, ugyan az a kérdés: Hogy a francba jutna el Magyarba egy ilyen beteg? Nem, mintha az Ázsiaiak ellen akarnék szólni, mert onnan sem jutnak el idáig élve.
 A megelőzésben a megfelelő személyi higiéné, a víz-, és szennyvízhálózat karbantartása játsszák a legfőbb szerepet. – Ismét egy tény, hogy a szegény, nyomorék környezetben élő, szerencsétlen emberek vannak kitéve ennek. Mily meglepő, nemde? Aki szegény, halljon meg? Csak tapsolni tudok a rossz akaróknak.

Járványos Agyhártyagyulladás: Nos, sokféle baktérium okozhat agyhártyagyulladást, de ezt csak is egy, a Meningococcus okoz. viszonylag sokan hordozzák ezt a kórokozót, a fiatalok akár 5-50 százalékánál is előfordulhat, de önmagában nem feltétlen okoz betegséget. Ahhoz, hogy valakiben a tünetmentes hordozásból invazív fertőzés alakuljon ki, több tényező is szükséges. Ilyen például a sérült nyálkahártya, a túlzott fizikai terhelés, az alultápláltság, az immunrendszer hiányos működése, egyetlen okot azonban nem lehet megjelölni.
A betegség cseppfertőzéssel terjed, melyhez viszonylag szoros kontaktusra van szükség. Zárt közösségekben ennek különösen nagy a veszélye. A betegség borzasztóan járványos, diszkókban, iskolákban, otthonokban és katonáknál pillanatok alatt el tud terjedni. Maga a járványos agyhártyagyulladás ettől függetlenül nem annyira gyakori, hazánkban az Országos Epidemiológiai Központ nagyságrendileg 50-70 esetet regisztrál évente. Az oltás ellene nem kötelező, de ha trópusi helyre utazik valaki, akkor ajánlott.
Viszont, ez nem bizonyít semmit arról, hogy csakis Afrikaiak terjeszthetnék!

11149297_868079649899997_2504081871580630516_n.jpg

Himlő: Ez elég tág fogalom, mivel létezik: Fekete Himlő, Bárányhimlő, Rózsahimlő, Tehénhimlő, Majomhimlő, Egérhimlő, Tevehimlő. A felsoroltakból csak az első három, ami embereknél is előfordul. A Bárányhimlőről tudjuk, hogy óvódások és kistestvérek 99%a elkapja majd túlesik rajta. Tehát, ha úgy nézzük, népszerű betegség főleg a gyerekek körében. Mégsem szedi áldozatait. Emiatt kár aggódni, mert kicsi az esélye, hogy valaki úgy legyen felnőtt, hogy nem esett át rajta. Ha mégis így lenne, kérhet oltást, gyors lefolyású és veszélytelen. Ez már kizárható, hogy baj lenne, ha hozzák, illetve nálunk élő, jelen lévő betegség. Nem behozzák, hanem itt is van!
Fekete himlő, kizárólag embereket képes megfertőzni. Kölcsei Ferenc emiatt vakult meg, például. De, ezt már sikerült világszerte felszámolni! 1967-ben volt ennek a járványnak 10 millió áldozata. Amitől tartani lehet, hogy a mai népesség nagysága miatt, egyre kevesebben élveznek védettséget (természetes vagy mesterséges úton) a himlővel szemben, ezért egy újonnan kialakuló járvány, rövid idő alatt, hatalmas pusztításra lenne képes. De mindez, HA! Illetve, két ország tett el magának mintát, USA és Szovjetunió. Nem tudni, felszámolták e vagy sem, de elhihetitek, nem migránsok fogják behozni ezt sem, hanem valamelyik nagyhatalom felhasználja, mint biofegyver… Ennyit erről!
Rózsahimlő is, csak embereket képes megfertőzni. De mily csoda, ő is a világon, mindenhol elérhető! Néha, szokott aktívabban mutatkozni, jobban fertőzni, ami tavasz és nyári időszak szokott lenni. Viszont, akik át estek rajta, egy egész életre immunitást élveznek ellene. A nem oltott népeknél, a fertőzöttek 80-90%a gyermek. 1 hét alatt leforog. 2005ben, Európában 1500 fertőzésről tudtak, a legnagyobb incidenciát Litvániában (3,44/100 000) és Hollandiában (2,23/100 000) mérték. Ahham, tudtommal egyik ország sem Afrikai! Most már félhetünk mindenkitől.
A rózsahimlő elleni oltást a kanyaró és a mumpsz elleni oltással kombinálják, ez az MMR-vakcina.

!1989 óta minden Magyarországon született kisgyermek kombinált védőoltást kap rózsahimlő ellen!

A rózsahimlő elleni oltás 125 országban a kötelező oltások közé tartozik; ide tartozik az összes európai és amerikai ország, valamint Ausztrália is. Oké, Afrikában és Ázsiában nem nagyon kapnak, de mit tud tenni, egy rózsahimlős beteg, aki valamilyen csoda folytán eljut hozzánk (mert nem ölték meg, nem fulladt meg, nem halt éhen meg szomjan, etc)? Semmit! Mind védettek vagyunk ellene, a Rózsahimlő nem képes ölni. Azért, a tudatlanságnak is van határa!

AIDS: Nagy eséllyel, mindenki megijed e szó láttán, azonnal egy tömegpusztitó, gyógyíthatatlan, halál hírnökeként is emlegethető, betegség jut az eszébe. De nem feltétlenül kell arra asszociálni, hogy ez is egy Afrikai betegség, és a bevándorlók elhozzák a halált. Röhej, mivel a melletted ülő magyarban is benne lehet, ahogy beteg lehet ettől egy német, osztrák, kínai, bárki! Lehet, te magad is, csak nem tudsz róla! Vicc, hogy ez is a listán szerepel, mely érveket akar felsorolni az mellett, hogy miért gyűlölködjünk a bevándorlók ellen. Gratulálok, ismét! Na, de lássuk, mi is ez pontosan.
Más néven a HIV fertőzés. A HIV a rövidítése annak a vírusnak, mely immunhiányt okoz, és ebből következik, az immunhiányos tünetegyüttes, szindróma. Utóbbit nevezzük AIDS-nek. A HIV fertőzés a szervezet nélkülözhetetlen védekező elemeit, a T4-limfocitákat támadja meg, és pár év leforgása alatt semmisíti meg őket. A teljes immunhiány ennél később alakul ki, mert az immunrendszer egészséges része egy ideig képes ellensúlyozni a T4-limfociták normális működésének hiányát.
A HIV fertőzöttség Délkelet-Ázsiában és Afrikában a legsúlyosabb, egyes területeken a lakosság 50-80%-át érinti (egyszerűen azért, mert a buta, szegény, koszban és mocsokban élő emberek tehetetlenek ellene! Bár, ez minden országban igaz, ahol a szegény vagy hajléktalan haljon meg). Magyarországon az első regisztrált betegtől számolva 2800 fő HIV fertőzöttet és AIDS beteget tartanak nyilván. A hazánkban regisztrált betegek 27 százaléka külföldi állampolgár.

Úgy vélik, hogy az első eseteket homoszexuálisoknál fedezték fel. Bár létezett a betegség régebb óta is, úgy vélik akkor kezdett el igazán terjedni, mikor a többször használatos injekciók a drogosoknál, a homo és biszexualitás. Bár, szerintem semmi köze nincs ahhoz, hogy ki melyik nemhez vonzódik! Ez rágalmazás, feleslegesen. Ha, meg védekezés nélkül (óvszer nélkül) szexelnek az emberek orrba – szájba, mindenhol, mindenkivel, bárhogy, bármikor, akkor itt nem számit a nemi identitás! Szóval a szexuális úton terjedő formáról ennyit. Mindenki elkaphatja, aki él szexuális életet.
Aki nem, az ilyen módon lehet áldozat: Anyáról magzatra, vagy vérfertőzés útján (mint intravénás kábítószer élvezők, osztozkodnak a tűn).

!!!!A betegség T4-limfocitákban gazdag testnedvekkel - vér, nyál, ondó, hüvelyváladék – terjed!!!!

A fertőzés és az AIDS kialakulása között átlagosan 10 év telik el. Az AIDS diagnózisának felállítása után öt éven belül valamennyi beteg meghal.
A HIV nem terjed sem a beteg érintésével, sem cseppfertőzéssel, sem úgynevezett vektorok - szúnyog, légy, stb. - közreműködésével.
A világ legnagyobb "üzletei" közé tartozik a szexturizmus. Az elsődleges célállomás Thaiföld, ahol a nemileg aktív korúak 50-80%-a fertőzött. Egyes számítások szerint Délkelet-Ázsia egyes részei 2020-ra ki fognak pusztulni.
Európa legfertőzöttebb országa Románia.Tudtommal Románia sem Afrikai ország, ők mégis Uniós tagok és élnek, járnak köztünk. Egyáltalán nem akarok uszítást szítani ellenük, de ha ennyire ellenzik a mostani bevándorlókat, akkor őket miért nem? Miért nem félünk tőlük és rettegünk, mint egy Afrikaitól? Tény, sok a beteg máshol is, nem csak Romániában. De ez arra enged inkább következtetni, hogy az elégtelen egészségügy, a rossz környezeti körülmények, a nem megfelelő higiénia és nem felvilágosított emberek esnek áldozatul. Ahol az óvszer kiváltság, ha van. Ahol a kórházaknál egy temető is tisztább. Nos, ott próbáljon meg bárki is egészséges maradni! Aki, meg olyan helyre megy, vessen magára!
Persze, egy Keleti pályaudvaron lévő migráns is lehet kockázati tényező, épp ugyan annyira, mint a saját szomszédod! Szerintem, aki nagyon kísérletezni akar, nem érdekli, meddig fog élni, nyugodtan szexeljen óvszer nélkül 10 bevándorlóval és 10 honfitárssal. Kíváncsi vagyok, melyik után lesz valaki beteg. Vagy, elég, ha nyelves csókot váltasz bárkivel. Ha, az ostobaság fájna, akkor az lenne a világpusztító járvány….

Ebola: Az előző után a másik kedvencem a listán. Ezzel érvelni, ne már! A legjobb része, mikor a drága ismerős említi, hogy az USA kitenyésztett egy műebolát. Mi van? Na, ne már! xD
Na, jó, komolyra fordítva a szót, egy kis ismertető a drága járványról. Az Ebola a vírusos vérzéses lázak csoportjába tartozó megbetegedés, a 70-es évek óta ismerjük, számtalan formája van. A fertőzést csak a beteggel vagy annak holttestével közvetlenül érintkezve lehet elkapni, a vírus csak testnedveken keresztül terjed. Azok a csoportjai, amelyekbe az Ebola mellett a Marburg és a Lassa-láz is tartoznak, nagyrészt Afrikára, azon belül is Közép-Afrikára jellemzőek. Az Ebola, amely 1976-ban vált ismertté, megjelenése óta nem szakadt el a kontinenstől, ahogyan a többi fertőzés sem. Előfordulásuk többnyire mindig csak egy-egy országot érintett, nagyobb Ebola járványok négy-ötévente alakultak ki (Sosem mondta senki, hogy az Ebola egy ritka, elpusztult járvány, ezért sem lepődtem meg, mikor ismét felbukkant).
A 2013 decemberében kezdődött Ebola járványért - ami kiterjedtségét tekintve minden korábbit felülmúl - a vírus Zaire-típusa felelős. Ez a változat a legveszélyesebb, az általa okozott megbetegedések az esetek 60-70 százalékában halállal végződnek. Ismert, hogy a 2013 végén kezdődő Ebola járványban 2014. augusztus közepéig nagyságrendileg ezer beteg halt meg, ám az Egészségügyi Világszervezet szerint ez az adat nem tekinthető pontosnak.

!!!Ahhoz, hogy valaki a betegséget okozó vírussal megfertőződjön, közvetlenül kell érintkeznie a beteggel, annak testváladékával, illetve fizikai kontaktusba kell, kerüljön a beteg holttestével. Az ebola vírus levegővel nem, csak testváladékkal és vérrel terjed, nagyon érzékeny, fertőzni csak akkor képes, ha a szervezetbe nyálkahártyán keresztül jut be, méghozzá aránylag nagy mennyiségben. Azaz ha például valaki ebolás beteg vagy holttest érintése után a szájába veszi a kezét!!!

Itt jön képbe, hogy az Afrikaiak miért érintettek olyan, nagyon. Mivel, ők kultúrájukból adódóan úgy temetnek, hogy az elhunytat simogatják. Utána nincs tisztálkodás és higiéniás intézkedés. Itt is két lehetőség lenne, megtiltani nekik, hogy ne úgy temessenek, ahogy szoktak, vagy fejlett, higiéniai rendszer. De túl jó megoldás lenne az utóbbi, igaz? Minek is élhessenek ők is fejlett civilizált országokban, alkalmazkodva a kultúrához? Túl drága lenne, vagy az lenne a baj, hogy nem lenne, ki rabszolgaként olcsó munkaerőt jelentene? Már rég, egész Afrika egy fejlett, intelligens, tiszta és kulturált földrész lehetne. De, nem. Erről nem az ott született emberek tehetnek!
Ráadásul, Afrikai mércével mérve az sem számít kiemelkedőnek, hogy eddig ezer Ebolás beteg meghalt. Ennek oka, hogy például malária miatt Afrikában összehasonlíthatatlanul több beteget veszítenek el.

Illetve ha valaki Ebolás, öt napa alatt eldől, életben marad e vagy sem. És a 80%a a betegeknek, belehal. Abban az öt napban hasmenés és belső vérzések kezdődnek el illetve utóbbi okozza a beteg halálát is. Csak egy kérdés, drága rossz akarók, akik az ismerőshöz hasonlóan, ezt is felhozták érvnek: Szerintetek ki az, aki eljutna ilyen betegen az Unióba? Ráadásul szerintetek hagyná is valaki, hogy terjedjen? Persze hogy nem! Nem azért, de ezért vagyunk fejlettek, mert nem nyaljuk egymás vérét, nem nyalogatunk hullákat, és ha kell, steril környezetet termetünk, amiben NEM ÉL MEG! Istenem, emberek! Nem juthat el az Ebola idáig! Ha meg mégis, létezik olyan, hogy karantén. Kegyetlenül felhúznák és minimális áldozatokkal túl is lennénk rajta, de ennek annyi az esélye továbbra is, mint hogy unikornis repüljön el a szobám ablaka előtt. Szerintem, előbb lesznek a magyarok HIV fertőzöttek, sem mint Ebolások. Az sem egy bevándorló miatt (kivéve, ha valakinek a fétise az, hogy idegen bevándorlókkal cseréljen testnedveket….).

Utolsó érv, Bőrbetegségek: Talán már nem volt más a tarsolyodban? Ne már! Rengeteg bőrbetegség él köztünk is, nem csak náluk. Szerinted, miben lehet másabb egy Afrikai bőre, mint az enyém, azon kívül, hogy jobban bírja a Napfényt? Illetve, ha láthatóan csúnya valakinek a bőre, akármilyen származású is legyen az illető idegen (vagy ismerős), a normális ember kerüli, és aki beteg, orvoshoz megy. Én még nem halottam, pusztító jellegű bőrbetegségről, ha nem mellékhatása volt egy betegségnek. De ezért is vannak a szakemberek, hogy ha kell, képesek legyenek észrevenni ilyesmit. De, mondjon bárki egy példát, kivételt! Kíváncsi lennék olyanra, amit nem tudok.

422659_404646476228213_544144996_n.jpg

Így a cikk végére már, kissé el is fáradtam, mivel a sok ostobaság még több ostobaságot szül, és akár akarom akár nem, feldühít a tény, hogy emberek képesek hinni olyannak, aminek utána sem néztek. Ráadásul, ha már összeesküvés elmélet (a műebola USA-ban), inkább azt kéne nézni, hogy miért képes a Magyar rendszer ennyire befolyásolni sokakat? Hogy érdekes mód, a műveltebb emberek képesek mérlegelni a véleményüket, igazi érvekkel alátámasztani a nézeteiket, míg a butább emberek csak hangoztatják a saját igazukat, olyan dolgokkal megpróbálva alátámasztani, ami hülyeség. Biztos vannak kivételek (és tiszteletem is nekik). Személy szerint, csakis abban alkotok saját véleményt, ahol eléggé informált vagyok. A nélkül ritkán, de elfogadom a másik ember nézeteit, meghallgatom az érveit. Nem is akarok most, egy messiás lenni, aki megváltja az emberiséget. De, kérem, térjünk már észhez! Ez is egy remek példa, úgy összességében arra, hogy olyan példa van érvényben, ami ősi módszer. A buta és kiszolgáltatott kisembereket könnyebben mozgatja egy uralkodó, kénye kedve szerint. Ahelyett, hogy sokunk követelné a fejlettebb oktatást, a jobb egészségi körülményeket és követelnénk, hogy igenis TARTSÁK BE A JOGAINKAT, inkább utáljunk mindenkit, aki menekül, átlépi a határt. Érdekes, a turisták nem rosszak? Egy német vagy angol, ha nálunk akar élni, nem migráns? Miért is nem? Ha utálunk, akkor rendesen, úgy Isten igazából utáljunk már mindenkit, hisz a magyar ehhez ért!

Eléggé felbőszített a ki írás ahhoz, hogy tudjam, nem hagyom pár szóban, nem nézek el felette, nem tekintem meg nem történtnek. Sok ember véli ugyan így, hogy aki bevándorló, ha más nem, a betegségek miatt veszélyesek. Hol? Egyáltalán nem! Nem jobban, mint egy kórház váróterme, vagy közösségi helyek. Az ember saját angol vécéje fertőzőbb, sem mint egy bevándorló! Ez nem ok, nem érvek az utálat, diszkrimináció, az embertelenség mellett! Ne fényezze senki se a piciny, ártatlan lelkét, csak azért, mert utálja az idegeneket! Senki nem lesz jobb ember, ha okot talál arra, miért utálja a más országból származó ember társait, azaz miért rasszista és kegyetlen!
Tudod, mikor nem fognak ellepni minket (is) a bevándorlók? Mikor az ő hazája is, egy biztonságos, fejlett, oktatásban és egészségügyben elégséges, munkahelyekben gazdag hely lesz! Akkor, nem jönnek. Gondolt bárki is arra, milyen, ha az embernek éheznie kell? Mikor a víz, amit iszol, tudod, hogy vizelet és széklet van benne, de nem tehetsz mást, mert szomjan halsz? Tudod, milyen, ha félned kell, hogy bármikor felrobbanhat veled együtt egy terrorista? Vagy elrabolnak rabszolgának és az ingyen munkában halsz meg? Tudod milyen, ha látod és megéled, hogy ugyan ezen sorsot kapták a rokonaid, szeretteit?
Ha tudod, mégis ellenzed, rendben. Nem fogok tovább tiltakozni. De, nekem senki ne mondjon ostoba és könnyen megcáfolható érveket, amíg ő maga nem éhezett, nem volt kiszolgáltatva és nem rettegett éjjel – nappal a fegyveresektől!
Aki, meg elutazik, az ugyan úgy vállalja a felelősséget, ahogy bármikor máskor, a tetteiért! Az, hogy valakit beoltanak az utazás előtt, mikor Afrikába akar menni, amellett az is szól ám, hogy betegen nem mehetsz vissza, haza! Ha elkapsz valamit, mert mégsem vagy beoltva, vagy, mert nincs is ellenszere akkor felejtsd el, hogy legálisan újra hazaföldeden lehetsz! De mindegy is, nem ez a lényeg.
Ha bárkinek van valami kifejteni valója, szívesen látom, de ellenérveket csakis tudományosan (is) megalapozott, logikus, értelmes véleményekkel kérem.
Remélem nem baj, hogy kissé dühös és mérges hangvételű volt. Illetve néhol biztos érezhető az irónia is. De, ez az én véleményem alapból és arra a drága kommentre is.

CATHREEN MISERY

A bejegyzés trackback címe:

http://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr197686322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.