2017. október 27. 17:03 - Cathreen Misery

Spooky Questions – Ijesztő Kérdések

Avagy Kihívás Halloween alkalmából

tumblr_oxtp3gobtj1uutnkko1_400.jpg

Kérdéseket és a kihívást az alábbi helyen találtam: Tumblr: (rosepotion post) Spooky Questions 
Valami érdekessel, számomra is hasznos, eddig még nem látott kihívással szerettem volna jönni és ösztökélni másokat is arra, hogy töltsétek ki! Nagyon kíváncsi lennék sokatok válaszára és véleményére. Természetesen nem kötelező, viszont ha más nem, így kalandossá és virtuálisan emlékezetessé tehetnénk a Halloweent csoportokon belül, vagy csak magunknak szórakozásból. A hónapban többször is elém kerültek az alábbi kérdések a fenn említett közösségi oldalon és mára úgy döntöttem: miért ne készítsük el mi is a magyar verziót? Igyekeztem a lehető legjobban lefordítani természetesen, ha akad hiba, félre fordítás vagy félre értelmezés (például a fogalom másként is értelmezhető és úgy, helyénvalóbb lenne) kérlek, szólj és javítom!
Kellemes Halloween-t kívánok mindenkinek és válaszokban gazdag, kihívásokat tekintve kellemes, érdekes és remek időtöltést! Remélem sok választ olvashatok majd. Ha így történne, kérlek, jelöld meg a nevem (Cathreen Misery) a közösségi oldalakon ahol lehetséges, hogy a felületek jelezzék ezt nekem és így, bárkinek a kitöltött kihívását elolvashassam! Nem népszerűsítés miatt, tényleg mérhetetlen kíváncsiságom érdekében kérem ezt, s mert, szeretnék így kicsit jobban megismerni embereket, nézeteket, látásmódokat. Köszönöm!

597e9175b734161f31d4cc23147e35a3.jpg

Következzék a kihívás

Ijesztő Kérdések
Halloween szörnyei ezúton feltették kérdéseiket. Van elég bátorságod megválaszolni őket?

1, Szellem: Találkoztál valaha médiummal? 
2, Boszorkány: Hiszel a mennyországban?
3, Fekete macska: Kedvenc városi legendád?
4, Denevérek: Babonás vagy?
5, Koporsó: Volt részed paranormális tevékenységben?
6, Üst: Mi volt a legfurcsább vagy legfélelmetesebb álmod életedben?
7, Varázsló: Hiszel a földönkívüli idegenekben?
8, Elbájolt: Melyik fikciós karaktertől félsz a legjobban?
9, Kísértés: Hiszel a megszállt, kísérteties tárgyakban?
10, Varázslatok: Hiszel a mágiában?
11, Temető: Hiszel bármilyen összeesküvés elméletben? Ha igen, melyikben?
12, Bájital: Kedvenc horror filmed?
13, Teljes Hold: Hiszel a reinkarnációban?
14, Vámpír: Féled a halált?
15, Tök: Hiszel a szellemekben?
16, Éjfél: Melyik horror filmet láttad legutóbb?
17, Csontváz: Mi a legnagyobb félelmed?
18, Kristály gömb: Mikor volt olyan, hogy lebuktál valamilyen eltitkolt dologban?
19, Mágia: Volt egyszer is halál közeli élményed?
20, Holló: Kedvenc tündérmeséd?
21, Szellemtábla: Használtál már szellemtáblát?
22, Hegyes fogak: Kedvenc versed?

 

tumblr_onlkzothps1tucr61o1_540.jpgKövetkezzenek a válaszaim.
1, Kísértet: Még sose láttam médiumot, de egyszer szeretnék csak azért, hogy elmondhassam: eme ember típussal is sikerült szóba elegyednem és élőben látni. Bármennyire is szkeptikus vagyok a témával kapcsolatban, akadnak kérdéseim és kíváncsi lennék dolgokra. 

2, Boszorkány: Maga a mennyország létezésében nem hiszek, mert ha létezett is, már biztos jó ideje üresen kong és emiatt bezárták a helyet. Most valljuk be, mennyi főt számlálhatnak ott? :D Inkább a túlvilágban hiszek és abban, hogy lesz folytatása az életnek még akkor is, ha a test képtelen folytatni az utat.

3, Fekete Macska: Városi legendákat sajnos nem ismerek. Nemrég viszont tudomásomra jutott egy remek Kaposvári legenda, amit megosztanék veletek.
A történet szerint Kaposváron még a 2000-es években, több ruházati üzletben vásárlók tűntek el. Naiv és nézelődni akaró vásárlók, ha találtak olyan ruhát, amit szívesen felpróbáltak volna, fogták magukat és bementek a próbafülkébe aztán felszívódtak. Egyes történetek szerint elég volt bemenni az üzletbe és távozni már nem látták. Én olyanról hallottam, hogy kínai ruha üzletek próbafülkéi padlójába csapóajtó volt beépítve és voltak emberek, akik alatt ez kinyílt. Akit így elkaptak, szerveit eladták a feketepiacon. Emiatt akadtak kínai boltok, amiknek megcsappant a bevétele. Sőt amit nekem meséltek azt kibővítették azzal, hogy úgy bukott le az egyik bolt, miszerint a férfi az autójánál kinn várta szerelmét, aki bement venni valamit. Már zárt a bolt, mikor a férfi odament és kérdőre vonta őket, hogy hol a szerelme, hiszen látta bemenni és még nem jött ki onnan. Kihívta a rendőrséget mivel az üzletben dolgozók azt állították nem látták a nőt és benn biztos nincs, majd fény derült az egyik öltöző padlójába épített ajtóra és alatta ott feküdt a nő. – Nem tudom menyiben igaz vagy sem, de már maga az abszurditása megfogott és megtetszett.

4, Denevérek: Ma már egyáltalán nem vagyok babonás, csupán viccből szoktam mondani 1-2 ismertebb tévhitet, mint a létra alatt átmenni vagy zárt helyen esernyőt kinyitni balszerencsét hoz. Egy időben, még középiskolás koromban nagyon hittem benne és olyan szintre fokozódott, hogy a járdán már automatikusan kikerültem a repedéseket az az, igyekeztem nem rájuk lépni. Illetve egyszer nyitott esernyőkkel kergettek az iskola folyosóján, hogy álljak alá. Természetesen nem akartam, rettegtem a balszerencsétől. Fekete macska láttán megfordultam és más útvonalon jutottam el oda ahova akartam. Mondjuk, a mai napig különlegesnek tartom a fekete színű állatokat, de semmi rossz óment nem társítok hozzájuk.

5, Koporsó: Még tinédzser koromban, 15-16 évesen azt tapasztaltam, hogy gyakran esténként épp, mikor kezdtem volna elaludni, valami vagy valaki kopogott az olvasó lámpám tetején, ami közvetlenül a mellettem lévő íróasztalomon volt. Eleinte igyekeztem nem oda figyelni, de ekkor mindig erősödött a hang és bármi vagy bárki is csinálta, rettenetesen kitartó és makacs lehetett! :D Végül igyekeztem minél kevesebbet aludni a szobámban, mert az lett a ház legrémisztőbb helye az összes szoba közül. Leginkább akkor kezdtem erősebben kerülni a saját kis birodalmamat, mikor valamiért úgy véltem, hogy három férfi szelleme tartózkodik ott. Erről nem tudtam sokáig nyíltan beszélni, de ma már nyilvánosan fel merem vállalni, mivel… szerintem tudom, hogy valójában mi lehetett. Bárhogy is, az az időszak félelmetes volt, ritkán hátborzongató. Talán egyszer, remek történet alapanyag lehet. :D

tumblr_ns036z0aj61th3yzyo1_400.jpg6, Üst: Évekig, ha nem évtizedekig kínzott egy rémálom melynek a lényege egy és ugyan az: akadt egy ismeretlen, arctalan férfi, akiről valamiért tudtam, hogy ártani akar és folyton keresett, kutatott, engem akart megtalálni aztán elkapni. Gyerekként úgy álmodtam róla, hogy bújócskázok és ő a hunyó. Aztán ahogy egyre idősebb lettem ezek a bújócskák átmentek félelmetes, izzasztó, futással teli rémálmokká, ahol folyamatosan igyekeztem elbújni vagy elmenekülni előle. Egyszer, kétszer mintha fordult volna a kocka és én kerestem őt, de az igen ritka éjszakák egyike volt. A most eltelt három év alatt értem el egy olyan lelki állapotot, ami miatt nem köszön vissza ez a sorozatos rémálom, de mióta az eszemet tudom, kísértett akár egy árnyék.

7, Varázsló: Szerintem léteznek földönkívüliek, de hogy pontosabb legyek abban hiszek, hogy biztos akad más bolygó is, amin akad élet és evolúció, ahol valamilyen formában (akár teljesen ellentétesen a miénkhez képest), de élnek és nem vagyunk egyedül ebben a hatalmas univerzumban. Az, hogy a másik faj fejlettebb e vagy sem hozzánk képest, már részletkérdés.

8, Elbájolt: Jelenleg a Harry Potter féle dementorok rémisztenek meg a legjobban, annál félelmetesebb kitalált lény talán Freddy Krueger lehetett anno, tinédzserként. 14 évesen láttam az első filmemet Freddy-től, nem az első részét, valamelyiket a sok közül mégis, komoly hatással volt rám: A tudat, hogy a lehető legsebezhetőbb, már amúgy sem nyugodt és békés álmomban találjon meg, ahol nincs menekvés… addig sose tapasztalt, mély félelemmel töltött el. Majd jöttek a dementorok még a harmadik kötetben és jelenleg is, ők tartják nálam az első helyet.

9, Kísértés: Régen hittem abban, hogy tárgyakat is megszállhatnak szellemek vagy elátkozott, ami miatt tulajdonosa életére tőr. Ma már egyáltalán nem hiszek az ilyesmiben és igazság szerint az sem zavarna, ha megtudnám: az újonnan vett házban gyilkosság történt. Szerintem egy tárgy akkor lesz gonosz és ártalmas, ha maga a használója tulajdonít neki ilyen jellemeket és használja rosszul.

10, Varázslatok: Valamilyen szinten igen, bár megvallom azért, mert szerintem nagyon szép. Számtalan film és könyv dolgozta már fel a mágia fogalmát a varázslatok jelenlétét. Mind olyan látvánnyal és hihetetlen képességgel rendelkező, örök és felülmúlhatatlan hatalommal rendelkező, csodás dolognak képzelte el, ami szerintem hiányzik az emberek életéből. Jobban mondva, benne van az emberek hitében, reményeiben és álmaiban, mégis… ha olyan embereknek lenne hozzá képessége, szebb és jobb lehetne a világ mágiával. Szeretek róla fantáziálni és épp emiatt szeretem a fantasy műfajt is. Mégis, a valóságban szerintem nem létezik, és ha valaha volt is rég eltűnt, kihalt az emberek életéből.

11, Temető: Egy időben hittem mindenben, amit elém tártak, bármilyen teóriáról volt szó. Szerencsére ma már nem hiszek semmiféle összeesküvés elméletben. Akadnak negatív véleményeim az egész társadalmat, az emberi fajt illetően, de ki kivel szövetkezik és így, hogyan használja ki a másikat, nem. Semmi ördögit nem látok bele a Szabadkőművesek csoportjába vagy nem vélem valósnak Dan Brown regényeit bármennyire is jók. Mint elmélet, mint fikció, zseniális gondolatok és néha, elmorfondírozok azon, mi lenne ha. Viszont szerintem nem kell belelátni semmi furfangosságot, fekete mágiát vagy bábjátékost semmibe, csak mert a mi helyzetünk, életünk, sorsunk, nem jobb, mint másnak. Például a kedvencem, hogy a gazdagok és politikusok milyen praktikákat vettek be azért, hogy ott legyenek ahol. Könyörgöm, egyetlen egy dolgot használnak fel, s ahhoz nem kell semmi összeesküvés elmélethez érteni. Mégpedig nem mást, mint az emberi butaságot és ostobaságot avagy, hogy akadnak hülyék. Néha félelmet. Ennyi. Akinek van esze ezeket kihasználni, nyert ügye van.

12, Bájital: O, nagyon sok kedvenc horror filmem van, de ha mindenképp mondani kellene egyet, akkor a Bárányok Hallgatnak alkotást mondanám. Hiszen egyszerre intelligens egy film, remek karakterekkel és mégis rettenetesen morbid a kannibalizmusával, no meg véres is.

tumblr_odrby9kv3j1u9g8hvo1_540.jpg13, Teljes Hold: Nem, egyáltalán nem hiszek a reinkarnációban, máskülönben kéne lennie értelemnek is azon kívül, hogy újra és újra, és újra aztán megint leszületik egy lélek. Akadnak ördögi körforgások az életben tény, de ha ez létezik, akkor, aki kitalálta egyszerre volt szadista pszichopata és zseni.

14, Vámpír: Nem félek a haláltól és az elmúlástól. Sokkal jobban rettegek attól, hogy esetleg testbe zárva kellene élnem, vagy létezésemről sem tudok, mert demenicás lettem esetleg fogyatékos. Bármelyik verziót félem és inkább a halál, sem mint tehetetlenül vagy tudatlanul leélni a fennmaradt időt.

15, Tök: Valamilyen szinten igen. Mindig is érdekelt, vajon tényleg ragadnak e lelkek a Földön haláluk után és bolyonganak e sorsukat be nem végzett kárhozottak közöttünk? Szeretem a kísértetes és szellemekről szóló filmeket, könyveket és történeteket. Idáig nem szívesen ismertem volna el, mivel régi tapasztalataim szerint az emberek elmebetegnek vagy őrültnek tekintették azt, aki vonzódott a kísértetekhez és hozzájuk köthető témákhoz (vagy bármihez, ami furcsa, nem normális, nem hétköznapibb), így igyekeztem elhatárolódni ettől is, ahogy sok mindentől. Ma már viszont lassan kezdek rájönni, hogy valójában mindig is érdekeltek a szellemek, kísértetek és valamilyen szinten hiszek bennük. Hiszen ha nem léteznek, nincs élet a halál után se, nemde?

16, Éjfél: Sajnos rég néztem jó horrort vagy csak horror filmet. Akadt kettő, amit bár megnéztem, egyáltalán nem voltak jók, így meg sem jegyeztem a nevüket csak 1-2 jelenetet, hogy azok alapján azonosítani tudjam: nem éri megnézni még egyszer! Ami viszont nagyon jó volt, tetszett és ajánlanám is figyelembe azt még Májusban láttam (tudom, nagyon el vagyok maradva és most, Halloweenkor sem pótoltam a lemaradást) az nem más, mint: Széttörve (Split) 2017-es film.

17, Csontváz: O, sokféle fóbiám létezik, illetve undorodom is még több dologtól, de szerintem leginkább a pók az, ami képes csak a puszta jelenlétével rettegésben tartani. Nagy pókfóbiám van és bár próbáltam leküzdeni, még nem sikerült.

18, Kristály gömb: Még régen gyerekként, mikor a bernáthegyi nőstény kutyánknak kiskutyái lettek egy másik bernáthegyitől, szóval elméletben 100%ban bernáthegyi szőrgolyók voltak, meg lett mondva, hogy nem szabad őket túl sokat fogdosni és emelgetni, mert átveszik az illatot és valami foltos betegséget kaphatnak el (nem emlékszem mi volt az). Illatnál félő, hogy az anya emiatt magára hagyja a kölyköt, a betegség meg… nem hasznos egyetlen újszülöttnek sem. De mit mondjak, képtelen voltam uralkodni magamon és hazudtam abban miért megyek ki a kertbe, aztán azonnal kiskutyáztam. Öt kis pöttyös szőrgomolyag, akik hihetetlenül aranyosak és kíváncsiak voltak, természetesen letenni sem akartam őket, nem hogy kerülni! Közöttük aludtam volna legszívesebben. De a szomszéd hölgy meglátta, ahogy fogdosom, ölelgetem és foglalkozok velük, amit elmondott anyának és ő leszidott. Másik lebukásom az volt szintén gyerekként (szintén eme szomszéd nő miatt), mikor a ház áramellátásáért felelős dobozán belül egy apró T betűt nyomkodtam. Kiderült ugyanis, hogy az a T betű az egész ház áram ellátásának ki-be kapcsolásáért felelős az az, minden megnyomással ki majd be kapcsoltam.

19, Mágia: Igen. De nem akarom részletezni (erről nem tudok nyíltan beszélni).

20, Holló: Gyerekkoromban szerencsére, nekem sokat meséltek esténként és azóta is, változatlanul szeretem a meséket, legjobbak akkor, ha keverik a felnőtt kor kegyetlenségével és komorságával. Jelenleg kedvenc mesém, jobban mondva tündérmesék az eredeti Grimm testvérek által írt történetek. S nem a Disney szerint szépített, másított verziók. Azokban is megvan a maguk bája és hatása, de az eredetiek! Fantasztikusak!

21, Szellemtábla: Sajnos még nem, pedig szeretném kipróbálni, és ha saját nem is lehet, de használni akarnám egyszer. Viszont még felső általánosban egyszer részt vettem egy szellemidézésben. Nem volt nagy szám, de sikoltozva hagyta el mindenki a helyszínt, melynek a lánymosdó lett kiválasztva közvetlenül a tanári mellett. Mondanom sem kell, utána kötelezően hetekig járni kellett hittan órára, ahol elmagyarázták és igyekezték belénk verni, mennyire és miért nem jó a szellemidézés. Pedig szerintem, még profik se voltunk csak körbe ült gyerekek, akik mondogattak valami szöveget, aztán zárlat miatt a villany lekapcsolódott és valójában nem történt semmi paranormális vagy ijesztő, mégis majd b_szart mindenki (igen, én is). :D

22, Hegyes Fogak: A nevekre kattintva el tudod olvasni.
George Byron – Harminchatodik Születésnapomon
Percy Shelley – Wordsworthhöz
Akad sok más kedvenc versem leginkább George Byron-tól, de szerintem jelenleg őket emelném ki.

dsc05683.JPG

(Végére szerettem volna megosztani ez évi szerzeményemet. Pohár és tál, keményebb műanyagból, bár nem a legjobb minőség mégis, nem bántam meg.)

Ennyi lenne. Várom a ti kitöltéseteket is, válaszaitokat és új ismereteket, amiket megtudhatok! Kezdődjék hát egy kis móka, ha már csokoládét nem adhatok senkinek.
Üdvözlettel, Cathreen Misery
Ui.: Ha nem tudná valaki megírni a válaszokat November előtt, nem baj, szerintem a kihívás kitöltése még a következő hónapban is lehet aktuális!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr6513107966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.