2017. november 05. 17:57 - Cathreen Misery

Halloween-i Összejövetel

Avagy élménybeszámoló saját programomról és vélemény az ünnepről.

23270024 1457969157585900 1848193168 o

Lehet kora idején szerveztem, de mégsem bántam meg 21.-re eső szombati napot. Aznapra ugyanis, már jó ideje előre létrehoztam egy eseményt, mit az internet adta lehetőségekkel igyekeztem összehozni. Mint már, ahogy említettem, mindenképp szerettem volna a magam módján megünnepelni és emlékezetessé tenni a Halloween-t. Azt az ünnepnapot, mely gyerekkorom óta foglalkoztatta a fantáziámat, csupán környezeti behatások, emberek, vélemények alárendeltetése következtében lemondtam róla. Majd az eltelt három év alatt megnőtt bennem a vágy az ünneplésre és ismét nagy kedvet éreztem ahhoz, hogy bármilyen módon én is részese lehessek. Mint már írtam, felső tagozatos általános iskolásként akadt már próbálkozásom az ünnep megtartásához. Viszont onnantól kezdve valahogy erősen lecsökkent az igényem, mostanáig. Már tavaly szerettem volna részese lenni és valamilyen módszerrel megtartani a Halloween-t, de nem adatott meg sok tényező hozzá, melyek nélkül féltem belevágni. Egyedül egy aktuálisan témába illő harisnya vásárlása és az interneten látott hangulatos képek jelentették az aprócska megemlékezést számomra.
Aztán eljött ez az év! Nem akartam, hogy ismét elteljen egy Október úgy, hogy kimaradok valamiből, ami fontos és kiemelkedő az életben. Természetesen nem érdekel az, hogy mennyire divatos lett és népszerű egy ünnep már nálunk is, melyből sok üzlet igyekszik hasznot szerezni. Az sem érdekel, hogy sok honfitárs ellenzi és megveti az ünnepet és annak megtartását. Igazság szerint nem tudott egyik sem eléggé felbőszíteni vagy dühössé tenni ahhoz, hogy valahogy elrontsák a kedvem és elvegyék az akaratomat. Miután létrehoztam a magyarok körében népszerű közösségi felületen az eseményt, nem volt vissza út. Ami természetesen nem baj, hiszen még inkább motivált arra, hogy ne lépjek vissza, hanem nézzek előre és haladjak. Vártam nagyon az elején említett napot s mikor eljött, felülmúlta minden elképzelésemet.

23224523 1457969140919235 1967556224 oMiként oly sokszor írtam, most is akadt bőven pesszimista, negatív elképzeléseim a rossz végkifejletről vagy lehetőségekről, mik történhetnének vagy lehetségesek egy esemény alatt. Mikre lehet esélyt adni, miszerint megtörténhetnek. Szerencsére egyik sem vált be és nekem ez elég. Olyankor, ha a negatív tévképzeteim csupán illúziók maradnak, fellélegzek. Nem halt meg senki, nem volt veszekedés vagy viszály, nem lett senki rosszul, nem veszett el egyetlen ember sem és aggodalomra se adott semmi, okot. – Mi mást kívánhatna egy szervező, mint ezek elkerülését? Emellett a helyszín választás most ismét jónak bizonyult. Mint a város, mint a kávézó ahova elvittem a csoportot, remek döntésnek tűnt és a nap végére úgy véltem, ennél jobb nem lehet! Nagyon jól döntöttem és igen, erre (is) büszke vagyok, hiszen a tavalyi macska kávézó incidenst nem akartam megismételni.
A hangulat már az elejétől kezdve fenomenális volt, mit nem tudott megzavarni egyetlen agresszív, szándékosan sértő, bunkó viselkedési forma, hiszen egyetlen résztvevő sem rendelkezett ilyen hajlamokkal. Moderált, illemtudó, másik felé tisztelet teljes viselkedést mutatott mindenki és sajnos, ritka jellemnek számít az összes. Magyarán jól nevelt, értelmes felnőttekkel vettem körbe magam, kik aktuálisan is mutatták jól érzik magukat és a későbbiek folyamán is tudomásomra adták, miszerint remek volt a társaság, az esemény, az egész. Bár, nekem az is megfelel, ha csak jó vagy elmegy. Mindenképp a rossz minősítést és benyomást szerettem volna elkerülni. Ami annál jobb, az már haladás. Jómagam is élveztem az eseményt, s mikor úgy tűnt a hazaútból gondok lehetnek, akkor más résztvevő által megoldás kínálkozott, amiért szintén nagyon hálás voltam. Végeredményben nem akadt megoldhatatlan helyzet. Az italok és ételek megfeleltek, nem akadt kifogás. Ráadásul este hétig csak a miénk volt egy egész emelet. Olyan kávézót sikerült kiszemelni, hol az egész belső tér teljesen retro, régimódi, minden milliméternyi szeglete és bútora vagy berendezési tárgya nagyszüleink, dédszüleink idejéből valóak. (Kávézó Facebook Oldala)
Megvallom, szerintem remek hangulatot és a csoport témájához illő aurával látta el a beszélgetést, ami ráadásul sose szenvedett beszédtéma hiányában. Vicc, vicc hátán, sok remek humorral rendelkező ember néha, majdnem könnyet fakasztottak nevető arcomra. Emellett akadt olyan résztvevő, ki utólagos születésnap ünneplés alkalmából tortát hozott, mit kérésre készítettek neki majd hajlandó volt elhozni. A kávézó nem csinált gondot külsőleg behozott étel miatt, aminek szintén örültem, mert bár nem tapasztaltam, de az interneten már olvastam olyan esetet, ahol az ilyet nem moderálták. A torta is finom lett, amiről ráadásul úgy tűnt, minden résztvevőnek imponált. Utólag belegondolva nem lett volna jó az esemény torta nélkül.

Azon felül, hogy akadt egy jelmezes boszorkányunk, illetve sok önmagát adó tag, nem volt igazán köze az eseménynek a Halloween-hez. Ha úgy nézzük, akadnak programok, mik kifejezetten az ünnephez köthető elfoglaltságokat kínálnak. Például tökfaragás, horror filmek, jelmezverseny, etc. Jómagam nem rendelkezem elég anyagi háttérrel és önerővel ahhoz, hogy ilyesmit megszervezzek. Más programon részt venni első saját esemény keretein belül nem szerettem volna, mivel mindenképp beszélgetős, valahova beülős programra vágytam. Szívem nagy vágya volt. Halloween inkább aktualitásnak tett eleget, mivel az esemény Októberben lett esedékes. S mert számomra ez jelenti a felemelő szórakozást és kikapcsolódás, nem a hangos koncertek vagy idegen emberek között töltött furcsa versenyek. Kikapcsolódni se idegenek között, se verseny alatt, se hangos környezetben nem tudok. Így igen, megteremtettem a szerintem ideális ünneplés feltételeit. Úgy tűnt a meghívottaknak ezzel sem volt gondja, ahogy mással sem és remélhetőleg, később se derül ki súlyos, figyelmen kívül hagyott probléma. Mármint gondolom, ha akadt volna gond, már tudnék róla.

23224551 1457969137585902 12458284 oNagyon hálás vagyok mindenkinek, aki eljött! Az alkalmazkodásukhoz, segítség nyújtáshoz, ha kellett, toleranciáért és a kedvességért, ami végig kísérte a társalgást és együtt töltött időt. Hálás vagyok azért, hogy igen emlékezetessé tették nekem ezt a napot, ezt az eseményt és nem rossz értelemben, hanem kiemelkedően jó élményként. Sosem gondoltam volna, hogy valaha olyan rendezvényeknek lehetek a részese, amik általam születnek meg, s miket mások tesznek fenomenálissá. Hiszen a félelem miatt mely vissza fogott az emberektől való rettegés és iszony, ami hátráltatott a sok negatív elképzelés, amiktől rettegtem, hogy megtörténnek, mások elnyomó befolyása és önbecsülésem nem létezése mind arra késztettek, hogy eddig várjak. S bár az első Dark Blog találkozóval megtörtem valami nagyon rossz szokást magamnál, ettől még ugyan úgy tartottam sok mindentől és aggódtam sok minden miatt. Mégis, hihetetlenül felülmúltátok az elképzeléseimet sőt, amit szerettem volna, hogy legyen, szó szerint túlszárnyaltátok. Ügyebár, alapvetően zárkózott és magamnak való, magánykedvelő ember vagyok ki szereti, ha gyakran a négy fal között lehet, egyes egyedül a gondolataival és azzal, amit szeret (és nem ember). Mégis, eme alkalom és hozzá hasonlóan a sok remek lehetőség mik nagyszerű emlékként és élményként maradnak meg életem könyvében, ösztökélnek még több alkalomra és lehetőség megteremtésére. Mert hát, bármennyire is elzárkózom és antiszociális a viselkedésem, tagadni lehetetlen a tényt: társas ember vagyok én is. Csupán nem mindegy, milyen emberek vesznek körül, miket tapasztalok meg általuk és milyen érzéssel fejezem be a szocializálódást. Biztos sokatoknak ismerős lehet az alábbi mondat: kellemetlen tapasztalatok miatt, hamar megszerettem a magányt.
Bárhogy is, megfogalmazhatatlanul nagyszerű egy nap volt és én magam hihetetlenül boldog voltam utána, miként közben és képtelen voltam betelni a közösen töltött idővel. Mert bár, jó pár óra megadatott nekünk, mégis kevésnek éreztem. Mármint, fizikailag és szellemileg is kellemesen kimerítőre sikerült a hossza és minősége egyaránt, viszont ha ezekben nem szenvedtünk volna hiányt, részemről napokig így telhetett volna az idő. Nem bántam meg egyetlen percét sem és ennél fontosabb nincs, hiszen mi más értelme lenne a létezésnek és embertársainkkal való közös időtöltésnek? Remélem, még bőven lesznek ilyen vagy hasonló élményekben részem és akkor is, épp ennyire felemelő érzés tölt el közben és utána. Részemről úgy tervezem, hogy nem ez volt az utolsó esemény amit létrehoztam.
Emellett kedves barátnőm, ki egyben fotós is, megajándékozott életem első fűzőjével (kettőt is kaptam, egyikük a bíbor színű, amiről már van fenn kép). Nem elégedett meg az ajándéka átadásával, hanem kép megörökítést is szeretett volna, mely mi tagadás nekem is azonnal eszembe jutott, csupán nem akartam erőltetni semmit. Illetve már a tudat, hogy tényleg az enyémek, annyira euforikus állapotba kergettek, hogy a képek készülte alatt alig voltam jelen. Ám nem csak rólam, hanem minden résztvevőről sőt, az esemény köztes időszakaiban is készített képeket, mik megörökítették ezt a szenzációs élményt. Szeretném veletek megosztani őket, így hát a blog bejegyzés további szakaszában képek sorozata következik, miként az eddig látottak is, mind az Ő munkájából valóak. Alattuk megjegyzések, apró gondolatfoszlányokkal.

Fotókat készítette: Asenath Workshop (Facebook/ Blog)

Résztvevők: Ivett a boszorkány, Hellena Sumasbrod (és társa), Kecskecsoda (és társa), jómagam, Asenath a fotós (is).

23224680 1457969144252568 509898731 oMég egy kép a helyszínről. Ez az emelet volt csak a miénk, jó ideig. 

23269974 1457969154252567 775193079 oSétáló utca legidősebb gondolkodója. 

23223305 1457969114252571 1231201409 o

Ahogy, már egyszer megosztottam: A Három Grácia. Asenath, Hellena és Cathreen.

23224840 1457971804252302 1370701817 o

Több kép is készült kettőnkről, de ők idővel kerülnek nyilvánosságra, ha így határozunk. Addig is fogadjátok ezt az egyet. Szerintem jó pillanatot sikerült elkapni. 

23261947 1457969687585847 1407897840 o

Vakuval készült, porcelánbőrt és előnytelen küllemet varázsoló opcióval, amit muszáj volt kipróbálni, mivel az igen kevés fény miatt vagy ez, vagy két fekete pacaként szerepelhettünk volna egy képen. :D Legalább részletgazdag és alapos, ahol nem kell nézni az arckifejezésemet. Nem mintha, nem az ijesztő és rémisztően beteges vonások lennének rám jellemzőek, ugyan.... :D (Megjegyzem, szerintem itt mindketten igen ijesztő arckifejezést hoztunk össze xD)

23261937 1457969174252565 770741659 o

Kis szerénykedés és gyors fotó a fűző előtti részről. 

22751229 1446406925408790 15040715 o

Igaz, ezt a képet is közzé tettem már és remélhetőleg, nyilvánosságra kerül az a fotósorozat, mit az esemény keretein belül készítettünk Asenath-al. Addig is szeretném ezt újra megmutatni, mert mi tagadás, tetszik. Leginkább az, hogy a helyszín remekül passzol a küllememhez és leülni fűzőben aztán felkelni, igazi kihívást jelentett! 

Köszönöm, ha elolvastad és megtekintetted! 
Cathreen Misery 

Címkék: én halloween
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr2813172684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.