Bemutatkozás
2017. augusztus 21. írta: Cathreen Misery

Bemutatkozás

Avagy rólam bővebben, ha érdekel.

ujtriko2018.jpgKíváncsiság vagy érdeklődés, bármi is hajtott, hogy ide kattints, örülök annak, ha elolvasod e pár sort, melyben igyekszem összefoglalni, ki is lennék én.
Cathreen Misery egy művész ál nevem, melyet három éve, pontosabban 2014 áprilisában találtam ki. Mióta az eszemet tudom, utálom az eredeti nevemet (keresztnevem Katalin), viszont a keresztnevem angol verziója, pontosabban az, amelyiket használom, nagyon is tetszik. Számomra az angol nevek a legszimpatikusabbak, ez fellelhető írásaimban, mivel minden szereplőmet kivétel nélkül, angol névvel látok el.
Misery, mint utónév természetesen jött, automatikusan. Jelentése angolul: szenvedés, kín, boldogtalanság. Stephen King Tortúra könyvét is így hívják eredeti címen és igen, elsődlegesen emiatt választottam ezt a szót a vezetéknév helyére. Sok mindent elárul rólam és szinte minden benne van, amit rólam elsőre tudni érdemes.

91-es születésű hölgy vagyok, ebből ki lehet számolni az adott koromat. Gyerekkorom óta nagyon szeretek rajzolni, eleinte csak eme hobbinak éltem és minden szabadidőmben papírt és ceruzát ragadtam majd alkottam. Emiatt sok rokon és ismerős hajtogatta, miszerint nagy művész leszek és mennyire jó, hogy rajzolok. Illetve mennyire ügyes vagyok. Középiskolába kerülve szembesülhettem vele, hogy egyáltalán nem vagyok kiemelkedő tehetség, ráadásul művészethez köthető szakmák mindegyike éhező munka, így hamar letettem arról, hogy fő pénzbevételem ilyesmi lehessen. Emellett 14 évesen jöttem rá, hogy én írni szeretnék. Nagy rajongója voltam a Bűbájos Boszorkák sorozatnak, melyben bizony akadtak olyan epizódok, amik nem tetszettek. Úgy véltem, miért ne írhatnám meg a saját Bűbájos Boszorka történetemet, melyben minden úgy alakul, ahogy szeretném? Például, Prue nem hal meg. Másik nagy befolyással és fontos életszakasznak tartott dolog az életemben egy Witch nevezetű magazin volt, melyet nagyon szerettem és egy időben, rendszeresen megvettem minden havi kiadását. Szép gyűjteményem volt. A magazinnak köszönhetően sokat fejlődött a rajz ügyességem, mivel azonnal megszerettem a grafikát melyet használtak. A stílust, a kivitelezést. Sok másolás és gyakorlást árán sikerült megközelítőleg hasonló stílust eltanulnom. Akkoriban még nem motivált a teljes önállóság örültem, hogy tudok valamit.
Így, kezdődött a két fontos hobbim, RAJZ és ÍRÁS története. Mind a mai napig lételemnek számítanak a minden napjaimban és el sem tudnám képzelni az életet nélkülük. Eme kibontakozási lehetőség nélkül.

2016 májusától tartom számon egy másik hobbim igen aktív és fontos jelenlétét, mégpedig a fitnesz edzést. Mellette igyekeztem és a mai napig próbálom beiktatni és elsajátítani az egészséges életmód alapjait, sajátosságait. Soha nem voltam elégedett önmagammal, s amellett, hogy sok romboló emberrel találkoztam, akik sárba tiporták az önbizalmam, alapból nem szerettem azt, amit a tükörben látok. A kiírt dátumot tartom annak az időszaknak, mikor végre sikerült erőt vennem magamon, komoly elhatározásra jutottam és sikerült annyi akaratot összeszedni, hogy onnantól kezdve nem volt megállás. Mára szép eredményt és teljesítményt tudok felmutatni, ami önmagamhoz képest is durva. Erről olvashatsz az Egészség és Fitnesz menüpontomban. Emiatt is kapott külön részt, mivel épp olyan fontos és jelentős életrészemmé vált, mint a többi hobbim, vagyis elfoglaltságom. Nem tudnám elképzelni e nélkül se az életemet.

A listának itt még nincs vége. Ha nem a fenn említett elfoglaltságokkal töltöm a szabad időm, akkor akad még bőven kikapcsolódásra vagy szórakozásra alkalmas és kedves hobbi. Ilyen például az olvasás. Én az a generáció vagyok, aki Harry Potter könyveken nőtt fel és igen, 11 évesen épp az első kötetet láthattam filmen, majd 12 évesen elolvastam a második kötetet, 13 évesen a harmadikat és így tovább. Nagyon élveztem, hogy Harry épp annyi idős, mint én és Rowling remekül megragadta a karakterét, mivel engem azonnal beszippantott a varázs világgal együtt. Hálás vagyok a mai napig az írónőnek, mivel ha ő nincs lehet, sose szeretem meg az olvasást. Ugyanis addig kifejezetten utáltam. Az iskolai kötelező olvasmányok nagyon hamar elvették a kedvem, pedig olvasni jó. Nagyon is! Élvezem, mikor elrepít és kiszakít a minden napok unalmából és szürkeségéből. Feltölt, oktat, tanít és kikapcsol. S minél többet olvasok, annál inkább erősödik bennem a vágy, hogy én is író lehessek, akinek sok könyve, ott hever a polcokon és lelkes olvasok polcain egyaránt.
Alapvetően az internetes megnyilvánulásaim, mint arra szolgálnak, hogy kiteljesedjek, fejlődjek, kibontakozzak és megmutathassam önmagamat. Ez idáig elzárkóztam mindentől és mindenkitől, senki sem tudta, ki vagyok. De most, igenis élek az internet és közösségi oldalak adta lehetőséggel és megmutatom, ki lakozik bennem. Milyen alkotásaim vannak és milyen a stílusom. Emellett nem adom fel, harcolok az álmaimért, amik képei folyamatosan motiválnak előre. Híres és sikeres író szeretnék lenni, aki saját illusztrációkat készít a könyveihez. Igen, meg szeretném rajzolni a történeteimet, egy-egy jelenetben, és ha úgy adódna, külön rajzkönyvnek sem mondanék ellent. Amelyben kiadom az illusztrációimat. Álmaim között szerepel még az is, miszerint fitnesz edző, vagy a fitneszhez köthető szakmát szerzek és érvényesülök benne. Szeretném, hogy valamelyik hobbim lehessen a munkám is, s bár nagyon kicsit esélye van az írói karriernek, annál több egy fitnesz szakmának, mellyel szintén kiteljesedhetek. Minden egyes edzésem után, egyre inkább biztosabb vagyok benne, hogy akarok róla tanulni, akarom csinálni, ebben akarok dolgozni és pénzt keresni. Segíteni akarok azoknak, akik kérik és mankóként az ő útjaikat is terelni. Épp azért mert tudom, mennyire nehéz akár csak az, hogy az ember elérje az ideális súlyt.
S igen, mindezt a művész áll nevem alatt szeretném. Nagyon termékenynek és még mindig, nem eleget alkotott szellemnek érzem magam, aki kiapadhatatlan és csillapíthatatlan kreativitással vág bele, minden egyes napba.

További elfoglaltságaim az alábbiak szoktak lenni, bár ezek leginkább akkor, ha fáradt és kiszipolyozott vagyok, melyek miatt nem tudok alkotni. Szeretek még animéket nézni, horror filmeket nézni vagy az interneten inspirálódáshoz képeket keresni és lementeni. Ugyanis nekem képgyűjtögetési mániám van már kora serdülő korom óta. Mióta felfedeztem az internet ezen lehetőségét. Számomra fontos, hogy a tetsző és szép képek mindig meglegyenek, és ne kelljen újra, meg újra megkeresni. Most, hogy a Tumblr és Instagram korában több millió, ha nem milliárdnyi kép elérhető, gyakran bőség zavarában szenvedek. A lementett képek is, mind engem tükröznek és igenis fontosak a kiteljesedésemhez. Blog bejegyzéseimben azokat használom, mint bárhol máshol. Nehéz elmagyarázni. Míg más bélyegeket vagy szobrokat, antik bútorokat gyűjt, addig én a virtuális térben fellelhető képeket gyűjtögetem. Természetesen szelektálva, csoportosítva és megfontoltsággal.
Filmezni és animét nézni csak akkor szeretek, ha biztos nem időpazarlás. Túl sok rossz munkát és alkotást láttam ezeken belül, amikre kár volt az időt pazarolni. Emiatt néha, inkább újra nézem a kedvenceimet vagy felidézem őket. Filmeken belül a horror, thriller műfajokat szeretem. Animén belül szintúgy, mellette ha gore, groteszk vagy véres nem gond sőt, engem igenis érdekelnek ezek a témák.
O, igen, az alkotásaim is ezeket a témákat őrzik magukban és leginkább HORROR műfajon belül szeretnék alkotni és híres lenni. Így akinek lelke nem bírja az ilyesmit jobb, ha nem is próbálkozik.
Legvégső esetben számítógépes játékokkal szoktam játszani, mint Sims, World of warcraft, Skyrim, etc. Bár egy éve ezekkel való játékidő leredukálódott és szinte nem is játszom, mivel a rájuk szánt időt, inkább a hobbijaimra költöm. Lesz elég lehetőségem és időm játszani velük, viszont alkotni sosem lehet tudni, mikor.

11.jpgMindemellett öltözködés és életstílusban is igyekszem kiteljesedni, mely nem más, mint a Dark-Goth Szubkultúra. Azon belül érdekel és tetszik a Victorian-Goth, Nu Goth, Dark fashion, Rocker, Metal-Lady irányzatok. A sorrend is hasonló, ha felöltözködésről van szó. Stílusban viszont nincs konkrét elkötelezettségem, inkább azt mondanám, hogy ezek egyvelege. Szimbólumokban leginkább a koponya, csontváz, sárkány, esetleg denevér jeleket szeretem. Mintában a csipke, gótikus formák és fazonok az elsődlegesek, de az extrémebb, rocker vagy metal-ra jellemző szegecses holmiknak sem mondok ellent. Néha szeretek vagány lenni, mint egy rocker vagy metal stílusú ember. Egyszerre lakozik bennem egy elegáns, jómódú Victorian-Goth és egy vagány, néha anarchista metal hölgy, akik felváltva vagy néha épp, egyszerre vannak jelen. Nem akarok dönteni, hogy melyikhez húz jobban a szívem főleg, hogy akadnak napok, mikor épp a Nu-Goth egyszerűsége és hétköznapi feketesége vonz jobban. A Rocker stílus olyan, ami elsőként jelen volt attól a pillanattól kezdve, mikor rájöttem: én nem szeretem az átlagos stílusokat. Ebből indultam ki és épp ezért, nem akarok eldobni. Mindig is alappillérként jelen lesz az életemben.
A minden napokban szeretek a fenn említett stílusokban lenni, öltözködésemet ezek alapján válogatom meg, és akkor érzem a legjobban magam, ha kiteljesedhetek.
Ehhez hozzá segít a fotózás is, melynek első felvonásán sikerült túlesnem. Az első fotózásom ITT megtekinthető.
Jövőben szeretnék még több fotózást és modellkedésen részt venni, melyek szintén az önismeret és megismerésem, no meg kifejezésem és kiteljesedésem céljaként születnek meg. Fantasztikus segítségem is van ebben, ami szintén hozzá tesz a vágyhoz, hogy ne hagyjam abba.
Számtalan fotózás témaötletem van és mind, egytől egyik engem tükröz. Mind régóta dédelgetett vágyálom, mind nagy cél és remélem idővel, egyre több és jobb képek születhetnek majdan melyekkel, ha nem is kezdhetek semmit, nem bánom, Azt a célt, miszerint segít még jobban kiteljesedni és önmagamat adni, épp elég. Nem szándékozok fotózásból élni és nem akarok híres modell lenni. Ez, csupán egy újabb lehetőség és felület, melyben kipróbálom magam és alkotok. Úgy, mint minden másban.

Tömören még rólam: Szeretem az éjszakát, a csillagos eget a Holddal. Szeretem a sárkányokat és azokat a fantasy-kat amikben szerepelnek. Szeretem a Dark-fantasy műfajt is. Harry Potter rajongó voltam, mára csak kedvelem. Nyáron imádok fagylaltot enni, télen forró mézes teát iszogatni. Nincs reggel kávé nélkül, és nincs elégedett nap alkotás nélkül. Ábrándozó, gondolatban sokat elkalandozó alkat vagyok. Zárkózott és csendes, nagyon pesszimista személyiség, aki lélek páncélt hord önvédelemből. Szeretem az illemet, tisztességet, őszinteséget és udvariasságot, az intellektuális viselkedést és társalgást. Ezekhez én ragaszkodok és viselkedésemben is tükröződnek, mert szeretek ilyen lenni. Számomra ezek felbecsülhetetlen értékű jellemvonások, amiket nagyon szeretek. Mindenkihez úgy viszonyulok, ahogy ő hozzám, illetve elvárom a fordítottját is, se többet se kevesebbet.
Ha valaki ettől eltér, akkor én is.
Mély haragtartó tudok lenni, ha valaki erre okot ad. Ha olyan mélyen megbántanak, örökre utálni sőt, gyűlölni tudom az illetőt és halálomig nem megbocsájtani.
Elsődleges kedvenc színem a fekete, mellette a lila. Hajszínben mégis a vörös a favoritom, mivel mióta az eszemet tudom úgy vonzódóm a vörös hajhoz, mintha anélkül nem tudnék létezni. Más úgy véli, nem jó neműnek született. Én nem jó hajszínt kaptam. 21 éves korom óta igyekszem elérni és fenn tartani a vörös hajszínt, de ebben az évben (2017) sikerült egy remek fodrászt találni, aki megadja azt, amire mindig is vágytam, színárnyalatban.
Voltam babonás, ezoterikus hívő, voltam minden csak önmagam nem. Mára racionalista és bizonyított, materializálódott tényeknek hiszek, meg a két szememnek, érzékszerveimnek. Néhány feminista nézettel is egyet értek, bár én inkább az esély egyenlőség és diszkrimináció mentes életért szeretnék küzdeni, ahol mindenki, de szó szerint mindenki, egyenlő.

Alkotásaimban (rajz, írás, fotózás), elsődlegesen az életutam alatt született démonaim és sötét gondolataim metaforikus ábrázolását, megtestesítését szeretem megcsinálni. Mintha minden egyes ilyen alkotásommal megszületne egy sötét darab belőlem, ki fizikai testet kapott. Emiatt lehet elvont, morbid, groteszk, horrorisztikus, sötét vagy lelkileg fájdalmas. Nálam nincs happyend, nincs póni a szivárványon. Nem kímélek senkit és épp ezért előfordulhat, hogy nem mindenki vevő az alkotásaimra. Igazság szerint nem az a szándékom, hogy populárisan közérdekű legyek, vagyis azonosuljak a többség hiú ábrándjaival. Nem, én magamnak és magamból alkotok ráadásul úgy, ahogy én látom a világot. Ha ez fájdalmas vagy nem tetsző, nem erőszak követni vagy az alkotásaimat nézni. Sose az.
Mégis, nagy örömmel tölt el, ha ennek ellenére érdeklődést tapasztalok az alkotásaim iránt. Hisz mint minden művészt, engem is erősen motivál minden visszajelzés és kedvelés, amit kaphat az ember.
Szerintem ennyi, elég is lesz rólam.
Elérhető vagyok számtalan felületen. Írhatsz számomra itt, az írás alatt vagy bármelyik közösségi felületen ahol neked kényelmesebb. Illetve email címem is van: m.cathreen91@gmail.com
Az alábbi oldalakon fellelhető vagyok, követhetsz, ha szeretnél: 
Facebook 
Tumblr 
Instagram
Pinterest
Google+

Köszönöm szépen a látogatásod! 
Rémálmok megtestesítője: Cathreen Misery

én

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr2612765812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.