2018. február 04. 17:02 - Cathreen Misery

Hamvaiból újra éledt Főnix – 2017-es évem és Rajzaim

Avagy apró elmélkedés a tavalyi évről és Rajzgyűjtemény közzététele.

10376721_1455759818056459_2659103969968598779_n.jpgMegszámlálhatatlan alkalommal kezdtem tavaly és talán, már ebben az évben is több eseményről, élményről szóló beszámolómat, miszerint „életemben először, most…” vagy „eddig csak álmodtam róla, s most valósággá vált….
Megvallom, nem akarok unalmasnak és hazugnak látszódni a rengeteg ilyen kezdetű írásommal mégis el kell ismernem a szomorú tényt, miszerint annyira nem éltem 24. életévem előtt, hogy az már lehetetlenül hihetetlen és mégis… igaz. Teljesen igaz. Sajnos nem éltem és ezt néha szó szerint vehető, mivel akadtak időszakok, amikre úgy emlékszek vissza, mint egy üres, borús és bánatos, kedvtelen és élettelen korszak megmaradt foszlányai. S ekkor évekről beszélek, nem pár hétről! Emiatt, tényleg számtalan területen, élményben és eseményben először vagyok a részese vagy először élhettem meg. Szerintem a jelenlegi év is sok első eseményes kalandot tartalmazhat, melyekből párra már Januárban sor került (jól kezdődött az újév, azt meg kell hagyni). Viszont eme elsőkről majd később írok, még nincs itt az ideje.

A tavalyi évről szándékosan nem akartam azonnal Szilveszter után írni, mivel közös bejegyzésként szerettem volna összehozni a rajzaimmal hiszen, eme rajzok részlet darabkák az évből. Érdekességük, hogy az év elején voltam igen termékeny és végéhez közeledve. Köztes időszakban rengeteget írtam, fejlődtem és befejeztem 1-2 történetemet. S bár 2014 óta igyekszem sok időt fordítani az alkotásra és kiteljesedésre, önkifejezésre meg egyre több energiát, lehetőséget és alkalmat igyekszek megragadni mégis, úgy érzem a tavalyi év ennek a csúcsa volt. Egyelőre, hiszen a jelenlegi év még felülmúlhatja azt.
Nagyon örülök az érzésnek és a ténynek, miszerint tavaly egyetlen megbánt nap, egyetlen elszalasztott perc nem akadt és szó szoros értelmében kihasználtam minden megadatott alkalmat. Szeretem kihangsúlyozni és akinek csak lehet tanácsként elmondani, miszerint ők, vagyis ti is, tegyetek így mivel, hihetetlenül rossz érzés tud lenni a felfedezés, amikor rájössz, hogy elpazaroltál az életedből időszakokat. S épp ennyire tud fenomenális lenni az érzés és a tudat, mikor arra gondolsz, mennyire kiaknáztál minden lehetőséget és fejlődéssel, küzdelemmel, kibontakozással és haladással töltöttél olyan időt, amit lehetett. Alkotás terén és saját magam megtalálásában rengeteget fejlődtem és erre igazság szerint, büszke vagyok.
Közben a tavalyi év végre több lehetőséget is adott arra, hogy rég nem látott emberekkel találkozhassak ismét, vagy ápolhassak kapcsolatokat tovább, illetve találkozhassak új ismerősökkel. Bár, számomra régen megszakadt kapcsolatok felélénkítése és mély barátságok fenn tartása fontosabb szerepet játszott. Szerencsére, amit csak lehetett, sikerült összehozni és megvalósítani, közben meglátni és megtanulni a kapcsolatok jelentését és fontosságát. Meglátni, ki érdemleges és megfelelő akár egy örökké tartó barátságra, ismeretségre. Eme évben jöttem rá és lettem biztos abban, hogy én nem csak szerelmi párkapcsolatban vagyok monogám és valahogy ösztönösen ehhez húz a szívem, hanem barátságok és jó ismerősök terén is. Amíg nem keletkezik ok vagy olyan sérelem, ami felbontsa a köteléket, addig én ragaszkodom és kitartok a másik mellett teljes hűséggel. Igen, szerintem a barátságokban is létezik a hűség és bizalom, nem csak párkapcsolatokban. Sőt, egyik sem lehet meg ezek nélkül.

img_54801933675373.jpeg

Ami még kiemelkedően fontos volt a tavalyi évben az nem más, mint a sport, amit ma már kijelenthetően rendszeresen űzött hobbimként életem részeként tartok számon. Nem csak a zárt falak között végzett, otthoni fitnesz edzésekre gondolok, amin belül szeretek saját testsúlyos edzéseket végezni, kardiót vagy kickbox edzésformákat csinálni (utóbbi után mindig úgy érzem, hogy a rég elfeledett és szunnyadásra ítélt Ősi Amazon lelkem visszatért és harcra készen áll a minden napi kihívások előtt). A Boksz vagy Kickbox edzések nagyon fel tudnak pörgetni és elhitetik, hogy bármire képes vagyok amellett, hogy pár rúgás és ütés technikát elsajátíthatok (remélhetőleg :D). Kitartásom és határozottságom egyre jobban nő és önmagamat meglepő jellemváltozásokat ért el a sport illetve, most már jobban és akaratosabban harcolok az álmaimért. Drasztikus fizikai változások is, eme évben mentek végbe és miután átléptem az új évbe kijelenthetem, tartósan és sikeresen leadtam 21kg felesleges zsírtartalékot. Jelenleg érzem és tapasztalom, hogy valami új veszi kezdetét, de erről megerősítő mérések és hozzá értő visszajelzések nélkül még nem írnék. Amint biztosabb leszek a dolgomban és tudásomat is megnöveltem, rögtön új Fitnesz témájú bejegyzés születik majd.

S most, következzenek a rajzok. Ahogy már említettem, óvódás korom óta részese az életemnek, de mindig szórakoztató hobbiként, ami engem szolgál kikapcsolni, volt és van jelen. Sose szándékoztam ténylegesen pénzkeresési formaként gondolni rá és úgy tanulni, hogy rajzoláshoz köthető szakmám legyen. Próbáltam, mivel elhitették velem, hogy lehetséges majd rájöttem, hogy semmi sem olyan benne, mint amilyennek én akarom. Elsődlegesen amiatt sem tudnék az előbb említett szakmák egyikében sem elhelyezkedni, mivel nem tűrőm meg, ha valaki megszabja, mit alkossak. Még annyira se, hogy megad egy témát, például univerzum, állatok vagy bármi más. Nem, a rajz számomra hihetetlenül nagy fantáziával rendelkező, korlátlan és elképzelhetetlenül jó szabad időtöltést és hobbit jelent, ahol végre önmagam lehetek. Alapból a szürke minden napok kötelezettségei és nehéz láncként lábunkra akasztott elvárások szabnak határt akaratunknak szóval, ha már alkotok, legalább akkor, hadd lehessek szabad. – Nem mintha az írással más célom lenne, mint sem határtalanul kifejezni önmagamat és a fejemben megszületett vagy már létező világ leképezése.
Tavalyi rajzok egyrészt új próbálkozások, másrészt gyakorlás gyermekeként születtek meg, ahol igyekeztem fejlődni és megtalálni magamat. Nem határolódtam el az eddig bevált technikától sőt, igyekeztem azon belül új dolgokat kipróbálni és úgy megtalálni a saját stílusomat. Tudom és érzem, hogy bőven van mit fejlődnöm benne és tanulni is akadna bőven mit, viszont évek óta elsőbbséget élvez az írás így, az időmet is ekként osztom el két hobbim között. Ráadásul mennyiségben sem lett sok, legalábbis volt már termékenyebb időszakom. Szeretnék eme újévben többet rajzolni és alkotni, de igazság szerint nem lehet erőltetni az ihletet és kedvet.

Következzenek a rajzaim.
Megtekinthetőek más felületeken is: Indafotó album / Facebook Mappa/ Pinterest Tábla

DSC05950

Képről készült, bár az eredeti nem rajzolt verzió volt hanem az egyik kedvenc dark képem. Egy medálon lévő kámea mintát igyekeztem sajátosan megvalósítani. Őszintén, nagyon büszke vagyok rá, mivel sose rajzoltam még hasonlót se. Alatta közvetlenül beillesztem a szerkesztett verzióját, amit szerintem több helyen profil képnek fogok használni. 

DSCrajzavatar

DSC05947

Ajándékba készült és képről mégis, úgy véltem itt a helye. Remekül vissza adja a középiskolai életemről megmaradt emlékeket és érzéseket. 

DSC05955

Teljesen fejből készült, az Instagram és más közösségi felületek hatására. biztos ismerősek lehetnek bizonyos jegyek. Ahogy lenni szokott, szabadon engedtem a fantáziámat és hagytam, hogy kezemet mozgassa az elvont múzsám. 

DSC05957

Szintén, teljesen fejből. Szerintem sokat nem kell írnom róla. Figyelem felhívás szándékkal rendelkező, anorexia és önképzavar gondokra fókuszáló rajz, mely magában rejti az én érzéseimet is. Középiskolás koromban volt anorexiás időszakom s bár, már nem uralkodik felettem, sose hagyott magamra. 

DSC05954

Csoportkép az év végi három legjobbról (nekem azok). Egymás után születtek és ellenállhatatlan késztetést éreztem egy csoportos megörökítésre. 

DSC05971

Tiniként olvasott Witch magazin grafikából merített Elf vagy Tünde. Néha kell ilyen is. 

DSC05970

Újabb Fantasy témájú rajz, teljesen fejből. Az erdő boszorkánya vagy sámánja, igazság szerint ezen nem gondolkodtam. 

DSC05967

Szeretek halálos lehetőségeket rajzolni. S ahogy lenni szokott, most se maradhat el egy személy halálának megörökítése. Teljesen fejből készült. 

DSC05974

Utoljára hagyom a szintén teljesen fejből készült rajzomat, mely az év talán egyik legkreatívabb véres és elvont rajza. A gyűrűs ujjon az szem akar lenni, láthatóan erősen gyakorlást igényel az emberi testrészek bizonyos szakaszai. 

Köszönöm, hogy ellátogattál és elolvastad a bejegyzésem, megtekintetted a rajzaimat! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr5013629188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.