2018. június 24. 11:45 - Cathreen Misery

Gardrób Bejegyzés – Egyszerű DIY Metal/Rock holmik

Avagy házilag átalakított ruhák, kiegészítők bemutatója s pár új szerzemény (a végén bónusszal)

dsc07074.JPG

Ezennel szeretnék betekintést engedni a szekrényem, avagy gardróbom belsejébe ami, természetesen változik miként az egész világ. Igen régóta igényt tartok arra, hogy olyan ruháim és kiegészítőim legyenek, amelyek tökéletesen visszatükrözik az elképzeléseimet és személyiségemet. Az effajta önkifejezésre serdülő korom óta vágyom, s bár egy időben azt hittem kinőhetem eme késztetésemet, tévednem kellett. Lehet, hogy akadnak olyan felnőtt nők és férfiak egyaránt, akik nem áhítoznak az olyan küllemre, amivel teljesen önmagukat tudják vissza adni és az első benyomás nem épp arról szól számukra, hogy amennyire csak lehet, önmagunkat adja. Mióta az eszemet tudom élt bennem egy kép, egy elképzelés arról, milyen vagyok vagy milyen szeretnék lenni. Ezen forma egyre csak távolodott, néha eltűnt, mert annyira elhalványult, majd ismét előkerült. S most, hogy a lehetőségeim adottak megragadtam és nem engedem el. Hagytam a régi vágyaimnak az eluralkodást és ma már bőven küzdök azért, hogy teljesen olyan küllemem lehessen, mint amilyet mindig is akartam, hiszen a kép, amit látok magamról az egészen más, mint ami a tükörben visszatekint rám. Jobban mondva, egészen idáig. Sok segítségnek hála az eltelt két év alatt olyan közel kerülhettem ehhez az ideálhoz, mint még eddig soha. Külsőre már-már önmagamat is meglepve egyéniséget tükröző változások következtek be, melyeknek mind örülök. S szerencsére anyagilag is akadtak megoldások, lehetőségek a kiteljesedés céljáért. Ezek közül szeretnék egyet kiemelni, az aránylag olcsón megszerezhető eszközök segítségével, a már megvásárolt holmik átalakításának lehetőségét. Illetve ugyan ezen eszközök segítségével a saját ékszerek vagy kiegészítők megvalósítását. Nem kell más hozzá, mint sem internet, bankkártya, rajta egy kis pénz és mehet a gyártás! (A képen a munka asztalom látható. Bár, ez az asztal sok oldalú, mivel itt írok, rajzolok és néha átalakítok. :D)

dsc07078.JPGNem kell elkeseredni, ha nem tudsz megvásárolni egy szegecses műbőr kabátot, nadrágot vagy felsőt, esetleg karkötőt. Mindezeket házilag is előállíthatod sőt, saját ízlésednek megfelelően sűrű vagy ritka megoldással gyarapíthatod a szegecseket. Ami elengedhetetlen az a türelem. Én elsőként a négyzet alakú alap szegeccsel próbálkoztam, mely nagyon egyszerű dekorációs eszköz. Ruhához tudnám elsődlegesen ajánlani, aránylag vékony textilhez, mert kicsi a hegyes vége. Én ezeket Ebayről vettem és aránylag igen olcsón. Tanácsos az oldal kereső paramétereket az alábbiak alapján beállítani, mint Free International shipping (ingyenes nemzetközi szállítás) és Buy now vagyis vásárlás most. Felesleges a licitálható oldalakat nézegetni. Emellett még beállíthatod, hogy a legolcsóbb legyen legelöl, bár én ezt nem mindig szeretem. Ugyanis, olyankor oldalakon keresztül maximum 3 variáció ismétli önmagát, minimális forint eltéréssel. Ha először nagyobb választékból szeretnél szemezni, hagyd az alap listázási beállításokat. Ami még nagyon fontos, hogy mielőtt vásárolsz, a kommentek és visszajelzések alapján győződj meg arról, hogy a regisztrált névről mik a vélemények! A több az elégedettség nagy eséllyel, nem ver át. Mert bár, csak pár száz forintról van szó, azért az is számít. Aztán vigyázz, mert az Ebayen könnyű eltévedni és a sok nézelődéssel órákat eltölteni csak azzal, hogy csorgatod a nyálad!(Tapasztalat :D) Ha megtanulja a kereső, hogy milyen kulcsszavakra szeretsz rákeresni, hamar megjegyzi és igyekszik mellékesen eléd tenni a szerinte megfelelő, eladó termékeket. És igen, akadnak bőven a Dark-Goth Szubkultúrához illő, aránylag olcsó ruhadarabok is! :D (A képen az én kis teljes készletem látható. Számomra kedves barátom készítette/vette nekem születésnapomra ezt az apró barkácsoló standot.)

product-hugerect-52665-10507-1348829344-227cd2625b918c9ccea3a24c89be40e1.jpg

Silver Pyramid Rivets – vagyis ezüst piramis szegecs. Egyszerű, de nagyszerű kis találmány. Nem kell hozzá lyukasztani se átalakítani az anyagot, bár arra érdemes figyelni, hogy csak vékonyabb textilekre tudod ráhelyezni. A szögletes oldalain négy kicsi, háromszög alakú, a végén hegyes kiállásai vannak, amiket ha átjutattál az anyagon csak behajtod őket és ott maradnak. Mivel vékony alumínium anyagból van, 2-3 hajtogatás után ezek a kis „lábak” leesnek. Mivel, én időnként kiszedtem majd újra betettem őket. Ha meguntam az adott variációt, de nem akartam egy használat után kiselejtezni, kivettem az anyagból és szemöldök csipesszel vissza egyengettem a lábakat egyenesbe. Ekkor újra használhatóvá vált. Amikor nem nos, akkor került a kukába. Az alábbi rövidnadrágomon és hosszú nadrágomon is ez látható. Az egyetlen hosszadalmas művelet vele, az az egyesével való beillesztés vagy kivétel. Amúgy egyszerű és teljesen kezdőknek bátran ajánlom, mint első kísérlet alapanyagaként. Arra viszont ügyelj, hogy elsőre olyan ruhát válassz, amit nem sajnálsz! Mert végeredményben ennek a kis lábai is kilyukasztják az anyagot és az tartós, maradandó! Anyag függő, de idővel foszladozni is kezdhet, bár tapasztalatim szerint a manapság lapható ruhák nem kezdenek el szétjönni. – Ez a többi átalakításra is érvényes! Első próbálkozásaidat mindenképp egy nem sajnált „kukában lenne a helye” ruhán vagy textilen végezd, hogy ha valami gikszer történne, ne legyen belőle gond!

44335.jpgA rövidnadrág viselve és anélkül. Kínaiban vettem és a szegecseket rá varrtam. Nem kell hozzá varrónői tudás ahhoz, hogy meglehessen csinálni.

Ezek a szegecsek voltak az első próbálkozásaim. Tavaly nyáron már viseltem őket, a nadrágot télen is, gyakorta. Akkoriban a térdén is akadt egy sor szegecs, viszont azokat kivettem. Mivel teljesen testre simuló nadrágról van szó, aminek erős, farmer jellegű anyaga van a térdnél betett szögletes kúp szegecsek nem voltak jó ötletűek. – Saját tapasztalatból fakadó tanács: Ahol tudod, hogy feszülhet a ruha ülés, járás, kar emelés, hajolás miatt, azon a részre ne tegyél semmit és legfőképp ne lyukassz! Nekem az említett térd résznél az anyagba szúrt apró lyukak szépen lassan elkezdtek tágulni. Amikor ültem, az megfeszítette a nadrág anyagot. S nem tudtam rajta engedni, hiszen a manapság kapható Skinny (és ennek többféle módosulása) alapvetően úgy van szabva, hogy teljesen a lábra simuljon. Jelenleg még gondolkodom, mivel lehetne megoldani a lyukakat, miután kivettem a szegecseket. Szerintem hosszanti felvarrókkal letakarom majd és belül egy plusz textilanyaggal levarrom, hogy télen ne szellőzzön. Eszembe jutott az is, hogy átvágom és nekem is lesz, egy térdnél szakad nadrág, de…. nem, ezt a darabot nem áldoznám fel a divat oltárán. Vastag nadrág, ami tökéletes viselet télen s ilyenkor NEM érdemes szellőztetni a testrészeket. Nem is értem és sose fogom azt, hogy télen alul öltözöttnek lenni menő és divatos. Kilátszó és fedetlen csípő, boka és térd az élen. Aztán reszket, mint a frissen lehullott nyárfalevél.

41ghymgccjl.jpg

Tree Rivets Screwback Spots – Hosszú és hegyes szegecs, amihez lyukasztani kell az anyagot, amibe szeretnéd tenni. Egyelőre nekem az egyetlen ezzel átalakított kiegészítőm egy műbőr csuklópánt, amin eredetileg kicsi szegecsek voltak. Viszont azok egyszerűen kiestek és kijártak, így egy percig sem gondolkodtam azon, hogy kicseréljem e őket. A kicsiket is kicseréltem, mivel az eredetihez képest sokkal strapabíróbbakat helyeztem a lyukakba (menetes csavarokkal rendelkeznek, az előzőn nem volt ilyesmi). Nagyon szeretem és az egyik kedvenc kiegészítőm főleg akkor, ha nagyon Metal Lady stílusra szeretném fogni a kinézetemet. Életem első nagy szegecses holmija és remélhetőleg nem az utolsó
(Bal oldalt az átalakított karkötőm látható. Eredetileg kicsi szegecses volt, de meguntam. A jobb oldali képen egy szintén átalakított, eredetileg szegecs nélküli csipke nyakörvem látható. Nem tetszett önmagában, így gondoltam feldobom. Nagyon büszke vagyok mindkettőre. Az alap kellékeket a Rockpincéből vettem és 1-2 ezer forintnál nem több egyik se. Szerintem simán megérte főleg ha azt nézzük, nem nekem kellett rávarrni a csipkét vagy megoldani a patent, csatt részt.)

dsc07065.JPG  dsc07072.JPG

Skull Head Screwback Rivets Spikes – Koponya szegecs, amihez szintén kell lyukasztás az anyagba. Egyelőre nincs átalakított holmim ilyesmivel, de az alábbi képen látható, nekem milyet sikerült rendelni. Ehhez nem csak át kell lyukasztani az anyagot, de a hozzá kapott csavar, vagyis hátulsó részét bele kell préselni a koponyába. Nem lenne gond, hiszen ennél stabilabb és maradandó megoldás ritkán létezik, viszont az eltávolítása már kevésbé lehet könnyű. Emiatt kétszer meggondolandó, hova és miként helyezem. Először karkötőt tervezek vele készíteni, aztán idővel máshol is viszont látnám. Ha így alakul, megmutatom majd.

61fojr8azwl_sy355.jpg

Rivets Spikes – Nyersen fordítva szegecsek tüskékkel. Ha ezzel a szópárossal keresel rá E-bayen vagy más angol nyelvezetű felületen, akkor sokféle mintázatú, színű, megoldással rendelkező, dekoráláshoz alkalmas szegecseket dob ki. Tengernyi választék akad, egyedül az elképzelés és a pénztárca szab határt. Megjegyezném, hogy szerintem egyáltalán nem drágák. (Bal oldalt a lyukasztás után csavarható apró tüske látható, balra viszont - amiről nem írtam - a cérnával felvarrható szegecs. Utóbbival készült az oldalt szegecses rövidnadrágom. Ez azért praktikus, mert nem kell lyukasztani, mégis stabilan fenn marad). 

50pcs-7-9-5mm-silver-punk-rock-studs-and-spikes-for-clothes-metal-bullet-rivets-for_jpg_640x640.jpg    il_fullxfull_419846247_akbs.jpg

 Punch Pliers – a lyukasztó, amivel a szegecsekhez megfelelő méretű lyukat tudod készíteni az anyagra. Általában több mérettel rendelkezik. Hasznos, mert a koponya fej és a hosszú szegecsek igénylik a lyukasztást és ezzel megfelelő méretűeket lehet készíteni, egyszerűen. Olyan, mint egy otromba csipesz. Alsó ajka lapos, a felső meg hegyes és erős kézszorítással a nyomás átlyukasztja az adott anyagot, legyen szó műbőrről vagy textilről. Hallható csattanás jelzi a sikert. Amikor lyukasztani kell olyan érzés fog el, mintha az eddig elfojtott rombolás és tárgyak tönkretételéhez érzett elnyomott vágyamat kivételesen kiélhetném. :D

s-l500.jpg

Die Punch Tool – Ügyebár ha karkötőt készítesz műbőrből, valamivel össze is kell fogni a végét. Pontosan patentos megoldáshoz kínál ez az eszköz lehetőséget. Igaz a patentot külön meg kell venni, de ezzel bele tudod igazítani és összerakni a végső megoldást. Természetesen a patent behelyezéséhez szintén kell a lyukasztó. Ez az utolsó darabja egy szegecses karkötőnek, de ha olyan ruhadarabot vagy táskát készítesz, még oda is alkalmas lehet. Csupán azzal kell számolni, hogy a patentnak megvan a maga mérete s például gyűrűhöz vagy kis méretekhez nem feltétlenül alkalmas. Illetve gyakorlás kell ahhoz, hogy sikerüljön a megfelelő összeillesztés, mert szó szerint össze kell préselni őket egymásba. Emiatt eleinte kidobható, nem kell, anyagokon használd először és számítsz a felesleg keletkezésére! Tapasztalatból mondom. :D

Lényegében ezek kellenek egy ruha, műbőr, esetleg cipő vagy táska átalakításához. Természetesen tetszés és igény szerint lehet bővíteni, válogatni vagy akár kihagyni, kinek melyik kényelmesebb vagy kell. Hogy őszinte legyek, jómagam nem érzek vágyat és késztetést arra, hogy ennél több átalakítást vagy formázást hajtsak végre egyes holmijaimon. Sose akartam varrónő lenni és a legkevésbé az a terület vonz. Én az az alkatú ember vagyok, aki inkább elmegy fizetni egy szakmabelinek és megkéri, hogy segítsen megvalósítani az álmát, sem mint saját kezemben átalakítsam és átszabjam az anyagot. Emellett szeretek kész termékeket vásárolni igen, én is azon a réteghez tartozom, akiknek fontos ez a fajta kényelem és emiatt fel is kerestem olyan boltokat, akik a stílusomhoz közeli termékeket árulnak. Persze tudom, hogy az effajta boltok ki is használják az emberek kényelmét és vágyait arra, hogy úgy juthassanak a saját ízlésüknek megfelelő holmihoz, hogy ahhoz ne keljen többet tenni, sem mint 3 kattintás és már érkezik postán. Szerintem ebben semmi meglepő vagy rossz nincs. Viszont a fentebb felsorolt eszközökkel olyan átalakításokat tudok végezni már kész termékeken, vagy létrehozni újat a műbőr szalagoknak köszönhetően, ami számomra nem jelent akkora energia és idő igényt, mint mondjuk egy ruha átszabása. Ennyi, a szegecsek behelyezése, áthelyezése és kivétele olyan átalakítás, ami szerintem a hozzám hasonlóan lusta, de anyagilag mégsem a luxus kategóriába eső személyeknek megfelelhet. Főleg, hogy egy énem örökre amolyan Metal lady, Metalhead és Rocker marad, aki imád lázadni, néha kirívó és megdöbbentő lenni a tudatlan halandók szemében ( 3:) muhahaha). Ennél egyszerűbb egyedi Metal stílusú holmikat el sem tudok képzelni. Idővel szeretnék még több kitűzőt és felvarrót venni, amik szintén annyiból állnak, hogy készen megérkeznek, s én csupán oda teszem, ahova az ízlésem diktálja.
Például a műbőr kabátom már várja egy ideje, hogy átalakításokat végezzek rajta, de ő vele még várni szeretnék. Majd akkor esek a lyukasztóval és cérnával az anyagának, ha más biztos vagyok a tudásomban, az elképzelésemben és kezeimben. Nem mintha bánnám, ha sérülne. Ahhoz képest mennyiért lehet kapni például egy Killstar féle kész motoros dzsekit, ennek az ára nevetségesen olcsó volt három évvel ezelőtt. Illetve akad egy új nadrágom, amit inkább felvarrókkal dekorálnám ki, ahogy a műbőr kabát hátát is. Illetve nagyon szeretem a kitűzőket a táskáimon hordani, bár a sok természeti hatás miatt elkezdtek oxidálódni és elgyengülni. Amin nem lepődök meg, hiszen őket aránylag olcsón lehet kapni.

dsc0709933.jpgS ha már táska! Nemrégiben sikerült helyrehozni egy övtáskának a cipzárját (nem én oldottam meg a gondot, hanem egy kedves barátom) és utána rögvest neki láttam szegecsekkel kidekorálni. Ő az első olyan vászon anyagú holmim, amit lyukasztóval merészen „tönkre” tettem. Bár, úgy tűnik, hogy az az anyag, amiből készült nem kezd el foszladozni ennyitől, szóval remélhetőleg tartós. Imádom ezt a táskát és bár nincs tele szegecsekkel (igen, azon is elmorfondíroztam, hogy mi lenne, ha beborítaná, és mindenhol lenne, ahova a lyukasztóval hozzá férek), egyelőre úgy vélem, hogy épp így jó. Tény, hogy a „hasitasi” gúnynévként ismeretes, régi viselési módja, amit általában nyugdíjhoz közeli férfiakon lehetett látni, nem tudom kiverni a fejemből. Ez valami olyasmi lehet, mint a szandál zoknival: mindkettő idiótaság, ökörség és visszataszító. Mégis, el kell ismernem, hogy az övtáskának avagy „hasitasi”nak van haszna. Kényelmes a viselete, aránylag sok szükséges holmit magammal tudok cipelni úgy, hogy a kezeim szabadok és folyamatosan vele vannak. Láttam már úgy viselni eme táska típust, hogy azt menőnek és lazának lehetne nevezni, persze a fiatalok kreativitásának köszönhetően. Annak érdekében, hogy elkerüljem a „hasitasi” jelenséget, én hátra teszem féloldalasan. :D S mi tagadás, a szegecsekkel már inkább menő, sem mint idős férfiak jellemző viselete lenne a nyáron. Természetesen szegecses övtáska kapható az előbb említett márkánál (Killstar), de az én megoldásom olcsóbb és szerintem jobb is, hiszen a szegecsek (vagy bármilyen más dekorációs apróság) úgy helyezkedik el, ahogy tetszik és akarom. Nem egy nagy ördöngösség tény, de ha csak minimálisan is, sikerült valamelyest a magam ízlésére formálni. Hasonlóan bármilyen táskát ki lehet dekorálni feltéve, ha az anyaga is engedi. Mert például egy eredeti bőr táskát nem tanácsolnék bár, aki ilyesmit szeretne inkább, valószínűleg aránylag olcsón beszerezhető táska után vadászik. Ajánlatos a használt holmik, turkálók boltjaiban körbe nézni vagy az interneten, hátha árulnak olyat, ami tetszhet, és ha elképzeled átmódosítva, akkor ideális lehet a számodra. Az ilyen olcsóságokon érdemes gyakorolni és átalakításokat végezni.

dsc07106.JPG

Következő képeken szeretném bemutatni a rövid és hosszú nadrágot, amiket nemrégiben sikerült vásárolnom, pontosabban egy héttel ezelőtt hétvégén. Nem saját pénzből, hanem támogatás során jutottam hozzájuk és el kell ismernem, elég drágának mondhatóak bár, attól függ ügyebár honnan nézzük. (Értem ez alatt, hogy egy külföldről vásárolt, stílushoz hozzám közel álló bolt valószínűleg drágább lett volna forintban tekintve). Eme rövidnadrágról és hosszú nadrágról szeretnék kicsit mesélni. Először is felismerhető lehet azok számára, akik rendszeres vásárlói a New Yorkernek. Elismerem, szeretem azt a boltot, mert gyakran akadnak olyan ruhák náluk, ami tetszik és stílushoz közel állóak. Mert bár igen, meglovagolják a rocker-nek lenni jó divathullámot, de…. nem érdekel. Ez a két termék szerelem volt első látásra sőt, a rövidnadrággal osztozkodok egy számomra kedves baráttal (vagyis, neki is pont ilyenje van) és szerintem nagyon jó darab. A New Yorker nekem mindig is olyan bolt volt, ami szíven ütött és gyakran lehervadtan távoztam tőlük, mivel a túlsúlyos állapotomban gyakran nem találtam a méretemnek megfelelő darabot egy kiszemelt fazonból sőt, egy időben a szerintük XL-nek titulált méret is, épp hogy megfelelő volt. Három évvel ezelőtt vettem náluk egy műbőr nadrágot XL méretben. Talán mondanom sem kell, hogy manapság bő rám, bár ez a nadrág kivételesen még így is kényelmes. A műbőr dzsekim szintén tőlük van és XL méret, ennek ellenére épp így kényelmes, hiszen jelenleg alá tudok öltözni most, hogy nem szorul a karomra és nem nehéz felcipzárazni (annak idején az volt).

dsc07039.JPGA mostani két nadrág euforikus vásárlási érzést hagyott maga után. Remélem, nem leszek boltkoros. :D Ez pedig nem más volt, mint sem jó lett rám olyan méret, amiről eddig álmodtam. A New Yorker termékei általában hiába tetszettek, gyakorta le kellett mondanom róluk, hiszen az XL nem volt gyakori és a többi fel se jött rám. A nadrágokról nem is beszélve. Meg láttam egy 38-as Skinny nadrágot és elszorult a torkom, mert arra gondoltam: ennyire vékony soha nem leszek. S persze a legjobb, nekem leginkább tetsző darabok mekkora méretben léteztek csupán? 38 vagy annál kisebb. Elvétve akadt 40es vagy XL nadrág, de azok…. nos, nem a stílusomnak megfelelőek voltak és elég makacs, no meg önfejű vagyok ahhoz, hogy akkor se veszem meg, ha itt a világvége. Nem tetszik és nincs bizsergés, akkor feje tetejére állhat a világ, akkor se. Nos, a rövidnadrágnál először az L-est emeltem ki, mivel tapasztalatom az sugallta, hogy a New Yorkerben árult márkáknál másabb a méretezés, mint egy konkurencia társánál. Aztán a hiúság azt súgta: Ugyan, vedd ki az M-es méretűt is! Ne félj, egy próbát megér! De szerintem jó lesz az rád! – Igaza lett. Pont jó lett rám az M méretezésű rövidnadrág és azt hittem felsikoltok örömömben az öltőzőben. Csupán a velem jött kísérőm miatt nem akartam kellemetlen helyzetet teremteni. :D Utána megakadt a szemem egy fekete nadrágon, legtetején 38-as méretjelzéssel. Elszorult a torkom. Próbáljam vagy hagyjam? A hiúság ismét megszólalt: Mérd csak magadhoz! Nézd meg és hidd el nekem, jó lesz az! Nem fogsz csalódni! – Megtettem. Első ránézésre jónak tűnt, de fel kellett próbálni. Megtettem. És RÁM JÖTT! De nem a beletömöm magam, mint pulykába az utolsó túlmért tölteléket és nem, nem egy kötözött sonkának néztem ki benne, hanem pont jó lett rám. Patent, tökéletes. Sőt, a dereka még bő is lett, viszont a lábaimra pontosan jó, így nem mertem kisebb méretet. Inkább hordok övet. Alig akartam elhinni a szememnek! 38-as nadrág RAJTAM? És igen, megtörtént! Ma már kijelenthetem: bátran nézelődhetek kedvem, kényem szerint bármelyik szimpatikus boltban, mert nem kell félnem és attól tartanom, hogy megint csalódottan távozok az üzletből. Ugyanis már biztos, hogy lesz rám való méret is. Főleg az M-38as párossal. Ez épp az a tökéletes közepes méret, ami se nem túl kicsi, se nem túl nagy és mindig van belőle! Imádom, az a nap csúcspontja volt egészen addig, míg el nem mentünk a Székesfehérvári Árpád Fürdőbe. Utána az lett a nap csúcspontja. Felettébb boldog lettem és ezt az érzést valójában lehetetlen leírni. Amikor serdülőkorod óta áhítozol a vékonyabb alkatra, vágysz arra a méretre, aminél nem kell lemondásokkal és alkukkal vásárolnod. Nem kell otthagyni egy nagyon tetsző ruhát amiatt, mert nincs a méretedben. Nem kell elviselni többé a tükör szörnyű látványát, ahol hiába a megszerzett nagy méret, mégis csúnyán áll, mert az egész küllem egy túlméretezett bolygó. Nagyon sokáig csak álmodoztam arról, hogy milyen jó lehet azoknak, akik bárhová betérnek, szinte mindig találnak maguknak való ruhát és nem kell azon gondolkodniuk, hogy vajon mit tegyenek vissza a polcra. Milyen lehet olyan vásárlónak lenni, akit csak a pénztárcája tart vissza, de a teste adottságai nem. – Már lemondtam arról, hogy ilyesmi érzésben és életvitelben részem lehet. De, sikerült! Megcsináltam! Eljutottam oda, amiért elkezdtem az edzéseket. Sikerült elérnem azt a test kinézetet és paramétereket, amiért elhatároztam magam! S bár eltelt két év és két hónap durván, megérte! Megérte az összes harc és küzdelem, az izzasztó és néha lehetetlennek tűnő állapot! Megérte az összes olyan reggel, amikor újra elhatároztam magam, hogy ma más lesz, ma nem csalok, ma nincs édesség csak edzés és tudatos táplálkozás. Megérte, hiszen végül sikerült. A sok próbálkozás beépült egy megszokott, minden napos rutinná és ma már az agyam nem átverhető ízfokozókkal, kristálycukorral és egyéb mesterséges úton előállított kémiai vegyszerekkel – kiürültek és kerülöm őket. Megérte, az eredmény önmagáért beszél! (A csillagos nadrág leárazottan és sürgősen vett HM darab (elszakadt az egyik nadrágom és javíthatatlanul) ami bár 42es, nagyon kényelmes és 2ezer forintért vesztegetett összegét tekintve szerintem, jó vásárlás volt. Tervezem, hogy idővel a csillagok közepére szegecset teszek, de még nem tudom milyet. Nagy esélyt látok rá, hogy a piramis lesz, hiszen csillag minta hátul is van és le kell tudnom ülni benne. De lehet, inkább így hagyom. Még nem tudom. De szeretem, főleg az együtteses pólóval.)
Szóval, nekem elhihetitek: „A legnehezebb célokért való küzdelem a legerősebb emberré kovácsol s végül az elért út vége elhozza a mámort.”

ujrovidnadragmmeret.jpgAz új rövidnadrág a láncommal, amivel kicsit feldobtam a küllemét. 

dsc0447157.jpgÚj, 38-as fekete nadrágom. 

A bejegyzésem zárásaként szeretnék egy bónusz képpel kedveskedni. Ügyebár egyszer közzé tettem kétféle öltözék ötletet az OGT nevezetű esemény kapcsán. Rendben, igazság szerint egyedül a fűzőt nem tudtam eldönteni, hogy melyik legyen az adott szoknyát illetően. (Facebook kép ITT megtekinthető). De akadna egy harmadik verzió is, ami kicsit vagányabb és extravagáns az én személyiségemhez és prűd mivoltomhoz képest, bár a bennem szunnyadó és néha felszínre törő lázadó Metalhead énem erre szavazna. :D Nemes egyszerűséggel a cipzár mintás fűzőhöz az elég olcsón vásárolt harangszoknyámat venném fel, mely rövid mivolta miatt olyan… kihívó talán? Nem tudom minek megfelelő nevezni. Viszont jó párosítás lehet ez is. Emellé a hálós kesztyűm (ahogy tavaly, szeretem ezt a kiegészítőt), hálós vagy más mintás harisnya, bakancs és szerintem fekete szegecses karkötő a madár koponyás nyakékhez. Bár, gondolkodtam a szegecses kiegészítőkőn is, hogy vegyítem a stílusokat, de az igazság az: nem tudnék dönteni. Így is örülök annak, hogy egyelőre egy elhatározásra jutottam.
Megmutatom az elképzeléseket, és ha nem is az eseményen, de remélem, idővel egy fotózás miatt viszontláthatóak lesznek vagy lesz valamelyik szett. - Természetesen várom a véleményeket az öltözék összeállításról és a blog adta DIY témáról egyaránt! 

masokogtosszeallitasterv.jpgEgér koponyás variáció egy fekete szegecses karkötővel. A harisnya új, nem régi szerzeményem. (: 

vegyesstiluskinezet.jpgNem tudom mennyire kivehető, de itt viszont kezeimen szegecses karkötők vannak, ahogy a nyakamon is, a fentebb már ismertetett csipkés nyakörv, szegeccsel. Gondolkodom valami alatta lógó nyakéken, mert így túl üresnek hat számomra a kulcscsont mentén a hosszanti mellkas rész. Vettem fel egy nyakéket, de az lelóg a fűzőre és fénylik is, emiatt nem észre vehető. Talán a koponya medál nyaklánc megfelelhet vaaagy, majd vásárolok az OGT-n! *-* (Bele se merek gondolni, mekkora összegeket hajlandó lennék elkölteni ott, ha lenne.)

Köszönöm, hogy benéztél, olvastál és remélem hasznos DIY
(
do it yourself rövidítés, vagyis csináld magad
) tanácsokkal, tippekkel láttalak el.
Kellemes Nyarat mindenkinek és kreativitásban,
sportban és elhatározásokban gazdag időszakot kívánok
az összes kedves olvasómnak!
Cathreen Misery

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr8214067773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2018.08.07. 21:26:38

Ejjj, de csinos itt valaki...! ;) :$