2018. szeptember 19. 15:57 - Cathreen Misery

Ősz és Tél Bakancslista

Avagy év végéig megvalósítandó tervek illetve, amik nyár alatt sikerültek vagy elbuktak.

tumblr_oya863rcew1vcagbwo1_1280.jpgÜdvözletem!
Ezen bejegyzésemben szeretném megosztani az év hátramaradt idejére összeszedett terveimet és céljaimat, s amiket igyekszek teljesíteni mielőtt új évet írunk majd.

Korai lenne? Előfordulhat, hogy túlságosan előre szaladok és a kilencedik hónapban mely alig tud átlépni az Ősz aranyló sárga és barna színpompájába még túlságosan kezdetleges évszakváltás ahhoz, hogy az év végét tervezzem. Természetesen akadnak olyan tervek, amiknek nincs meghatározott dátuma, csupán szeretném megteremteni és összehozni az esélyt és lehetőséget a kívánt eseményre. De akad, aminek már van dátuma, ahogy bizonyos vágyakról is tudom, hogy nem halaszthatom tovább és nem tolhatom át 2019.-be. Furcsa leírni ezt a dátumot s alig három és fél hónap vagy durván három hónap múlva már azon görcsölünk, hogy januárban rossz dátumot írtunk hivatalos lapokra vagy naplóinkba. Hogy, repül az idő! S mivel ennyire szélsebes és nem áll meg senki és semmi kedvéért, akadnak biza dolgok melyeknek meg kell lennie! Hiszen jövő évben csak idősebb leszek s nem fiatalabb.
Emellett szeretném megosztani veletek s talán kezdésnek is eme szakasszal indítanék, melyben összeszedem mi mindent sikerült teljesíteni a Nyári Bakancslista bejegyzésemből (a névre kattintva olvasható). Úgy vélem nem felesleges, ha az ember tervez, szeretne dolgokat és igyekszik küzdeni értük. Egyáltalán nem pazarlás az, ha időnket és energiánkat áldozzuk a cél eléréséhez, még akkor se, ha napok, hetek, hónapok múlva sincs közelebb. Mint a sportban, mint más hobbimban megtanultam mára, hogy bizony azonnal akarni és azonnal eredményt látni nem lehet és nem szabad. Amire szívünk vágyik, s amiről lelkünk tudja, hogy az az álomcél, amiért érdemes élni az, amiért jó felkelni és újabb lehetőségek kihasználva küzdeni, bizony nem sikerül azonnal és rögvest. Nem csak súlyleadásban, avagy testmódosításban türelmetlenek az emberek és akarnak azonnali változást (nem kell aggódni, eme csapdában benne voltam én is), hanem az élet számtalan más területén egyaránt. Azonnali siker, azonnali pénz, azonnali jobb élet, s ha nem megy az általa elképzelt rövid időn belül – ami gyakorta röhejesen rövid – akkor feladja és irigykedve nézi a másikat, ha ő megszerzi, megküzd érte vagy a sors szerencsés volt vele és előnnyel indulhatott. Az irigységbe fektetett energiát és agykapacitást inkább arra kellene fordítani, hogy kitaláljuk, miként akarjuk elérni amit, szeretnénk- Szintúgy saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy a türelem meseszép rózsát teremt, miként küzdeni és harcolni foggal, körömmel kell akár éveken át. Saját testemen tanultam meg, hogy az idő múlása igenis az előnyömre fordulhat, ha kihasználom a benne rejlő lehetőségeket. Nehéz megtanulni és elfogadni, hogy a múlt tanítóként és bölcs sugallatként mellett lesz és mindig olyan alakot vesz fel, amire épp szükséged van: fájdalmas sötét múlt, kellemes szívmelengető percek vagy épp figyelmeztető oktató, aki óvatosságra int. A nehéz és küzdelmekkel teli jelen, melyben minden változatlannak és ugyan olyannak hat, mintha megállt volna az egész világ pedig, a jelen a múlt lenyomata és a jövő kijáratlan útja. A homályos, kételyekkel, kérdésekkel és kacskaringós útjaival ott kísért minden álmatlan éjszakán és hajszol a reményteljes nappalokon. Elhiteti az álmok megvalósulását, de folyamatosan távolinak hat, ami elérhetetlen. – A múlt, jelen és jövő épp olyan szenthármas, mint a szellem, lélek és test. Ha megtanulod elfogadni, hogy egymás nélkül nem létezhetnek, hogy az egyik kell a másik meglétéhez s bizony, ha az egyiket megtagadod, akkor eltaszítod a másik kettőt is, bizony meglelheted a kellő egyensúlyt ebben a káosszal teli életben.
Ne félj a jövőtől, higgy a jelenben és okulj a múltadból! – Talán így írhatnám le a sikert mely az eltelt négy év alatt sok apróságban, de folyamatosan megérintett. S aki mélyen ismer, tudja bizony az élet számomra nem mindig volt habos torta eperrel, sokkal inkább kalitka melynek belső falain tüskék szúrtak és hegként maradó sebeket ejtettek.

11151008_625419690926364_891624561591099224_n.jpgNyári Bakancslistáról megvalósított / bukott tervek:
(Szerencsére a nyár nem telt unalmasan sőt, rettentően mozgalmas, programokkal, kalandokkal, élményekkel teli évszak volt a hőség és tikkasztó meleg ellenére is.)

- Olvasást tekintve teljesítettem a tervem és elolvastam a Robot sorozat kölcsön kapott első két részét. Ha minden igaz, nemsokára megkapom a fenn maradt két részt (összesen négy részes a sorozat) s ha azokkal is megvagyok, akkor teljes a siker. Viszont a minél több könyv elolvasása nem jött össze úgy, ahogy azt terveztem. A Robot mellett Lefelé a Folyón című könyvet sikerült elolvasni, az Átkozott út kötetet és szerintem ki is merült ennyiben a nyári olvasás. Természetesen Ősszel folytatni szeretném a könyvek fogyasztását.

- Nos, jelenleg úgy néz ki, hogy újév előtt nem lesz új telefonom. Egyelőre igyekszem meghatározni és összehozni egy stabil anyagi alapot, ami alá nem csúszok, mégis megteremtek mindent, ami kell. Az ilyen nagy volumenű vásárlásokat jobb, nem időhöz kötni.

- A nyáron nem sikerült fitneszterembe menni vagy többféle órát kipróbálni. De nem adom fel, a vágy továbbra is él és egyszer elérem, hogy rendszeres látogató legyek az említett helyen.

- A munka utáni hazafutást Augusztus utolsó két hetéig igen jól csináltam. Hetente 1 vagy 2 alkalom megvolt, majd ez lecsökkent. Nem tudom így szeptemberben vagy kora Ősszel, míg aránylag jó idő van sikerül e ismét belerázódni a dologba, de jó lenne. Hiányzik, ami azt illeti. Elgondolkodtam már, hogy télen fedett helyiségben avagy konditeremben kellene összehozni a heti futás kvótát.

- Sport fotózás. Se az, se más fotózás nem volt. Bizonyos helyzetek, okok és következmények végett ezekre nem került sor. Persze szívem fáj a gondolattól, de nagy reményeket fűzők a jövőt illetően.

- OGT és nyaralás. No, ez a kettő kiemelt esemény volt a nyáron és nagyon örülök annak, meg megtapasztalhattam őket. Bár, akad kivetnivalóm utólag, ahogy a jelenben is akadtak kellemetlen dolgok, de eltekintve ezektől alapvetően jó volt és sokszor örömmel töltött el.

- Futócipő és súlyzók is váratnak magukra, de nincsenek levéve a vásárlási listámról.

- Színházban nem jártam sajnos, viszont a Hihetetlen családot megnéztem sőt, az Apáca című vetítésre is sikerült eljutni, aminek kifejezetten örültem és igen, nekem tetszett. (: Remélhetőleg a jövőben több horror mozihoz lesz szerencsém.

- Palacsinta és konyhai fortélyok. Nos, nagyon lassan és bizonytalanul haladok benne. Pár alap dolog megvan, amiket jól tudok és mennek, viszont még mindig akad olyan, amiben nem mertem kísérletezni és tesztelgetni. Nagyon tartok attól, hogy ehetetlen lesz, amit készítek, és nem akarok pazarolni. Ráadásul nem egyszerű a helyzet, mert bár érdekel a reform konyha és az egészséges étket elkészítése, ettől még mindig utálom a konyhát és a főzést, sütést magát.

- Görkorcsolya és biciklitúra még mindig nem volt, de nem adom fel! Szeretem mindkettő sport tevékenységet.

- Az Utolsó Advent írásommal viszont nagyon jól haladok. Eme írásom életem legelső, leghosszabb története. 76.000szónál többre duzzadt és még nincs vége. Ő lesz az első regényem, ha megszületik az egész mű.

- Odaát sorozat helyett elkezdtem nézni az American Horror Story sorozatot. Az elsőt még annak idején végig néztem majd a második évadtól az Asylum-tól annyira féltem, hogy nem mertem végig nézni. Ötletem nincs mi rémített meg pontosan, csak azt tudom, hogy az elmegyógyintézet alapja és a mentális betegség témája félemlített meg. De másodjára nem is volt olyan félelmetes. Megdöbbentett, gyakran undort, bosszankodást, értetlenséget vagy kisebb félelmet éreztem, ahogy elszörnyülködtem, de nem rettegtem. Azóta a negyedik évadig eljutottam és épp azt fogyasztom nagyban, türelmesen. Eddig az összes részt tetszett, ahogy az évadok választott témája, karakterei, az egyedi morbid és durva jeleneteik, az ötletek, a kivitelezések. Persze akad olyan, hogy az egyik évad jobb, mint a másik, de az AHS-nél szeretek elvonatkoztatni attól, hogy viszonyítom a másikhoz. S ilyenkor egy-egy évad teljesen egyedi alakot ölt, amitől a magába foglalt alaptéma és történet igenis jó. Attól tartok, rajongója leszek a sorozatnak. :D

 

tumblr_oiccdtnvoj1vuxmito1_1280.jpgAz Őszi Bakancslistám – teljesíteni kívánt vágyak:

- További lehetőségeket megteremteni arra, hogy minél többet olvashassak. Akár jó akár rossz élménnyel gazdagít egy kötet befogadása, végeredményben tanító és oktató jelleggel hasznomra válhat az írás folyamán. Most, hogy lassan négy éve gyakorlok és igyekszem a lehető legjobban vissza adni a fejemben tornyosuló történeteket, azóta egyre inkább azon kapom magam, hogy bizonyos könyvek nem csak szórakoztatnak, hanem tanítanak is. Felfedezek olyat, amit én nem szeretnék megismételni vagy épp olyan jellemmel rendelkezik a könyv, amit szeretnék elsajátítani. Tény és igaz, amit ma már elismerek: a jó írásokhoz sok olvasás igényeltetik.

- Legkésőbb a hideg beköszöntével, avagy a dermesztő november és decemberi hónapokban szeretnék elkezdeni járni fitnesz és/vagy kondi terembe és minél több sportolási lehetőséggel megismerkedni. Természetesen ez sok mindentől függ, de az otthon végzett fitnesz edzést nem hagyom abba, ahogy eddig se tettem. Illetve újabb célom a szálkásítás avagy, amennyire lehet „eltüntetni” a megmaradt zsírraktárakat. Ehhez ismét változtatnom kell az étkezésemen és akad bőven olyan élelmiszer, amit nem kellene enni vagy kevesebb mennyiségben, esetleg le kellene mondanom róla és a helyére mást beiktatni. Nem megy egyszerűen, ahogy az elején se ment, viszont pozitívan állok a dologhoz és minden áldott nap megpróbálom újra, újra majd újra. Egészen addig, míg nem egy nap arra kelek, hogy nem okoz gondot a szálkásításhoz kialakított étrend követése.

- Mielőtt átlépnénk az újévbe, szeretnék legalább egy újabb fotózást összehozni. Sok ötletem van és akad a kivitelezéshez elképzelésem is, viszont nehéz megteremteni a körülményeket, hogy adottak legyen. Persze nem adom fel és nagyon remélem, hogy szép lassan, de biztosan mind összejön.

- A mobil mellé eleget spórolni egy olyan téli kabáthoz, melyet a DraculaClothing nevezetű boltban szemeltem ki magamnak és nagyon vágyik rá a szívem. Nem bánom, ha nem épp a Tél kezdetével tudom csak megszerezni magamnak, hanem tegyük fel a végére (s így átléptem az újévbe) mert tudom, örök szerelem lesz az. :D

- Végig nézni az American Horror Story összes évadát. Sajnos nem fogom tudni befejezni a meglévő hat évadot mielőtt elérhetővé válik a hetedik, de nem aggódom amiatt, hogy lemaradnék valamiről. A saját tempómban, de pótolni fogom az elmaradtakat. Emellett szeretnék, visszazökkenni a horror filmek világába, ha más nem olyan téren, hogy a trailer alapján tetszetős vetítésekre beülök és frissítem a régi tapasztalataimat.

- Új ékszer gyűjteményt vásárolni, mint nyaklánc, mint karkötő, mint gyűrűt érintve. Szükségem van egy majdnem teljes cserére eme téren, ugyanis mint kiderült: képtelen vagyok elviselni a bizsu ékszereket. Főleg miután lekopott róla az ezüst festék. Bőrömmel érintkezve kissé égető és viszkető érzésem van, s emiatt hosszú távon nehezen vagy egyáltalán nem tudom viselni őket. Az érdekes, hogy eddig semmi tünet nem mutatott erre, egy csepp gyanúm nem akadt, hogy örökölhettem volna eme remek genetikai ajándékot. Úgy néz ki, mégis. Azon ékszerek, amik a szívemhez nőttek és akkor se cserélném le őket, ha eljönne a világ vége, igyekszem megmenteni egy vízbázisú ezüst akril festékkel. Illetve ami olyan, ott lecserélni a kapocs és lánc párost nemesfémből készült részekre. Nem, mintha a bizsuk rövid élete tetszene, de most már okom is akad arra, hogy miért cseréljem le ezeket véglegesen (alias, minden ilyen bolt felejtős vásárlás szempontjából, úgyhogy nagy vágyam lett az Alchemy Gothic termékek közül beszerezni párat. Fantasztikusak!)

- Befejezni egy elkezdett rajz témát és legkésőbb decemberben megosztani. Még a nyáron talán belekezdtem egy rajz projektbe, melynek lényege, hogy megtestesítem a démonaimat. Szeretek eljátszani a gondolattal, hogy vajon mely tulajdonság vagy jellemvonás új és teremtett meg traumák által, melyikre miként gondolok (pozitív vagy negatív befolyással ható jellemvonás) és ha materializálódniuk kellene, azt milyen alakban tennék. Biztos vagyok benne, hogy annak idején, amikor formába öltötték festők, alkotók a démonokat vagy magát az ördögöt, ők is szívesen játszottak a gondolatokkal és elképzelésekkel. Máskülönben hogy alakultak volna olyan absztrakt és bizarr elgondolások? Már ismert, vagyis feljegyzett démon leírások elkészítésén is gondolkodtam, de azzal még várok szerintem. Illetve felmerült bennem egy elképzelés, miszerint a rajzaimat nem színezem ki, esetleg árnyékolásokkal és erősebb kontúrokkal adok hangsúlyt a képeknek, viszont a fehér fekete színjátékot tovább szeretném fejleszteni. Mindamellett a felnőtt színező téma se hagy nyugodni, szóval érdemes lenne ráfeküdni a dologra, mert soha nem lesz belőle semmi. Pedig, látok benne lehetőséget és potenciált.

Nektek mik a terveitek az utolsó két évszak erejéig?
Mik a kiemelkedően teljesíteni kívánt vágyak?
Várjátok a Halloween-t vagy a Karácsonyt? Ha igen/nem miért?

Szerintem ennyi lenne és zárom soraimat.
Sikerekben gazdag Őszt és telet kívánok mindenkinek!
Köszönöm, hogy benéztél és elolvastad! Cathreen Misery

Címkék: én bakancslista
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr5814244453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2018.09.23. 05:06:26

Hm. Elég sok betervezett dolgot sikerült a bakancslistádról megvalósítani :) Ez jó. Az én nyári bakancslistám idén is teljes volt, minden tervezeti napot sikerült tartani - ideértve az OGT-t is, ami szerény véleményem szerint nem volt elpocsékolt idő, remélem sikerült értékes segítőtársakra találnom.
Ősszel és télen viszonylag kevés tervezeti nap van - alig 4-5 - és ezeknek a teljesítése nem fog problémát okozni, ahogy eddig se, igaz, az év utolsó tervezeti napja, ami mindig a szilveszter, elég komoly anyagi megterhelést okoz. Ilyenkor 40-50 ezret is elköltök robbanószerekre. A tervezeti napok mindig az első helyen vannak, nincs fontossági sorrend; mindegyiket egyformán várom.
Addig is igyekszem haladni a projecttel, egyelőre a leghőbb vágyam, hogy ebben sikereket érjek el, mert munka az még rengeteg lesz vele.

Cathreen Misery 2018.09.24. 08:42:42

@Reactor: Köszönöm a válaszodat! Kitartást az alkotásodhoz! Az álmok elérése nem lehetetlen! ^^