2018. szeptember 27. 18:20 - Cathreen Misery

Őszi Tag 2018

Avagy újabb személyes jellegű bejegyzés melyben kérdésekre válaszolok.

d9ff01c3ba0ff32cff9f641975ef3a80.jpgŐszi világ

Sebesen zúg az InterCity
keresztül a tájon;
színes erdőkön, réteken
az ősz világát látom.

Vékony felhőréteg
takarja a napot,
finom ködfátyol
a talaj mentén kavarog.

Hűvös szellő lágyan
lejti táncát a mezőkön,
tehéncsordák ebédelnek
békésen a legelőkön.

S a száradó bokrok fölött
ha renyhén eltekintek,
és puha ködbe vesző
dombokat nézek,

bágyadtan álmodozom róla
- bár ez már maga az álomvilág -
hogy vándorlok a falvak között,
s elkísér az őszi világ.
J.D. József

A napokban dobta fel elém az egyik közösségi felület Zsuzsiii blogjának bejegyzését, melyben újabb tag, avagy kihívás kérdéseire válaszolt, s mint lehetőséget felkínálta kitöltésre másoknak is. Szeretem az ilyen feladatokat vagyis a kérdezz – felelek ezen formáját. A kérdések általában érdekesek és szórakoztatóak, mindamellett jobban megismerhető leszek azok számára, akiket érdekel a dolog és kicsit engem is kikapcsol, szórakoztat a fárasztó napok után. Amikor nincs se ötlet se ihlet, mégis szeretnék valamit írni, akkor ideálisnak tűnő lehetőség ez a Tag dolog. Miként Zsuzsi, úgy én is azt szeretném ösztökélni, hogy minél többen írjátok meg, s ha megtörtént kérlek, értesítsetek róla! Kíváncsi lennék mások válaszaira is!

Az Autumn Tag 2018 eredetileg Clarissa jegyzetei oldalán található (névre kattintva elnavigálódtok a bejegyzéshez!)

e259889d2944163c171adfe542ce81c8-1000.jpg

Következzék tehát a Kérdések és Válaszok – Ősz rész!

1, Mi az, amit szeretsz az őszben? Az egyre korábbi sötétedést, a kiszámíthatatlan időjárást és a sok esőt, a színes lombkoronákat és azt, hogy a Nap fénye nem égeti többé a bőrömet. Szeretem nézni a lassú mély álomba merülést a természettől. A felkészülést a dermesztő télre, a túlélés érdekében tett igyekezeteket. Szeretem, hogy ilyenkor, ami nem növény elbújik és felhalmozza a táplálékát. Szeretem a forró teát iszogatni, miközben olvasok és érzem a nyomasztó melankóliát, a mély gondolkodós pillanatokat és a puha, selymes, kötött ruhák viselését.  

3425e1e2d0f7b2ab007b643517c93d00.jpg2, Mit szoktál ilyenkor csinálni, amit más évszakban esetleg nem? Régebben semmi jelentőséggel nem bírt nálam az évszakok változása. Elkönyveltem, hogy ez is eltelt s most a másik következik, de több figyelmet nem szenteltem mindezeknek. Pedig kellett volna. Mármint, néha felmerült bennem, hogy lehetne mégis készülni rá és valamivel különlegessé tenni az évszakokat épp azért, mert elmúlik. Tavaly sikerült egy felejthetetlen Halloween eseményt rendeznem s ezt a mostani évben is szeretném összehozni. Remélem, idővel hagyománnyá növeszthetem eme igyekezetemet. Tavaly és most is nagyon vártam legjobban a Halloween miatt s ilyenkor lassan előszedegetem az említett ünnephez alkalmas holmikat. Tavaly előtt égősor lett feltéve a szekrényre, ami hamarosan gyakori használatba lesz véve, hiszen a korai sötétedésnek köszönhetően lesz értelme használni késő délután. Nagyon hangulatos. Emellett ilyenkor kiemelten szeretek gyertyákat égetni, persze biztonságosan.

3, Mit vársz 2018 őszétől? Azt, hogy felejthetetlen lesz, és sok élménnyel gazdagít, mint az elődje a nyár is. (: Egyelőre jól indul, már több dolgot is felírhatok a „sikeres Ősz” listára.

4, Kedvenc őszi recepted? Egyelőre nincs, de szeretnék feltétlenül kipróbálni nem is egyet! Leginkább tökkel készült receptet vagy más, sok zöldségből álló ételt. Jó lenne, ha idővel hagyománnyá változtathatnék egy étel típust, amit minden év Őszén elkészítek. Szeretem az ilyen szokásokat.

5, Kedvenc őszi dekorációid (képekkel illusztrálva)! Az egyik említett égősorom a szekrényen, illetve a tavaly Halloween-kor vett pohár és tálca. Meglepően kemény műanyag mindkettő, pedig amikor vettem azt hittem, egyszeri használatok után kidobható állapotba kerülnek. Remélem a mostani Halloween alkalmával szaporíthatom a gyűjteményemet. Jó lenne. Illetve kaptam ajándékba egy csomag gyertyát, amit a korán esteledő Őszi napokon szeretnék használatba venni. Már csak az ideális mécsest kell megtalálnom hozzájuk (ez alatt értem, hogy Halloween dekorációk között fogom keresni :D). - Az alábbi képen a szekrény azon szeglete található, amit szeretek. ^^ Az a rajz páromnak készült még Karácsonyra képről. De nem is az a lényeg. :D Hanem a sarok. A jobb oldali sarok a koporsó körül. 

dsc07914.JPG

6, Szoktad tartani a Halloweent? Ha igen minek öltözöl be? Mész valahova e nemes napon? Szeretném rendszeressé tenni a Halloween ünnep megtartását. Nem érdekel, hogy nem magyar ünnep, én szeretem és nagyon bánom, hogy eddig nem tartottam állandó jelleggel. Ahogy említettem, tavaly sikerült elindítani egy eseményt, melynek most jön a folytatása és remélem nem ez lesz az utolsó. Már tavaly boszorkány szerettem volna lenni, de nem sikerült összehozni. Most elhatároztam, hogy meglesz, és igenis boszorkány leszek, ha törik, ha szakad! A nagy orr amúgy is megvan már, genetikai adottság. :D

22688557_848971041931329_7734500412150653784_n.jpg

7, Kedvenc őszi ruhák, kiegészítők (képekkel)! A sárkányos pulóverem, amit ilyenkor sokat hordhatok. Nem túl meleg, de nem is fázok benne főleg szeptemberben és október elején. Emellett ismét elkezdhetem aktívabban viselni Betsy-t (a bakancsom), amit legszívesebben sose vennék le. Illetve szeretem még a műbőr kabátomat is viselni, ami bár egyszerű és átlagos (ráadásul túlontúl divatos emiatt elveszti a különlegességét), igyekszem feldobni kicsit metal stílusban. Ügyebár tervezem átalakítani szegecsekkel, de az nem most lesz. 

dsc0796608.jpg

8, Miket tervezel nézni és olvasni ősszel? Tervezem befejezni az American Horror Story elmaradt évadjait. Nagyon tetszik, amit eddig láttam és sajnálom, hogy idáig halasztottam. De, ahogy mondani szokás: Jobb későn, mint soha. Továbbiakban szeretném befejezni az elkezdett World of Warcaft trilógia könyveket, majd folytatni a Robot sorozatot (Isaac Asimov), ha lesz rá lehetőség még eddig nem olvasott Stephen King könyveket elkérni.

9, Mikor kezded beszerezni a tél kiegészítőit? Nos, szeretném még Decemberben, de az igazság az, hogy túl sok mindent nem kell venni. Alapvetően megvan az a ruhatár, amit télen szoktam hordani, de persze szeretném kiegészíteni és bővíteni, illetve akad, amit lecserélnék. Ezekhez ügyebár több minden kell, hogy összehozhassam. Ha decemberben úgy látom, egyelőre nem engedhetem meg magamnak, akkor marad az a téli összeállítás, ami az eltelt három évben is. Ha mégis összejön, akkor egy DraculaClothing kabátot szeretnék és pontosabban ezt: Evil Princess. Még nem tudom, hogy a piros vagy teljesen fekete legyen. Szerintetek? 

black-evil-princess-coat-22_1.jpg    ec93e76e8d57df9b1be6bfccbd8bba1c.jpg

10, Őszi utazási tippjeid! Te hova szeretsz utazni ősszel? Leginkább erdős, természet közeli helyekre ahol testközelből láthatom az Ősz miatt bekövetkezett változásokat. Illetve szeretek utazgatni csak úgy, mert olyankor sokat filozofálok, mialatt kémlelem a tájat és hagyom a gondolataimat elszabadulni, s közben a fülemben a kedvenc együtteseim zenéi szólnak. Vagy csak megtekinteni a kedvenc helyeimet őszi öltözékükben.

e4f1e2f9f080099e922b10c34dac956c.jpg11, Ha azt írom Ősz, mi jut azonnal eszedbe? Címszavakban: Sárga és barna falevelek, pocsolyák, eső, villámlás, bakancs és gumicsizma, hosszú szárú ruházat, barna és narancssárga szín, Halloween, Tea, alvás, olvasás, sok pihenés és lustálkodás, édességek, dió és fahéj illat, költészet.

12, Milyen színt hordasz leginkább ebben az évszakban? Nos, talán nem lepek meg vele senkit, ha a feketét emelem ki, mint színt. De persze eme árnyalat évszak független, amolyan örök alap. :D Mostanában szemezgetek a piros bizonyos árnyalataival és nem csak hajszínben, szóval lehet, hogy eme évszakban a pirosat fogom párosítani a feketével.

13, Szép őszi emlékeidről írj pár sort! Gyerekkoromban sokat játszottam a kutyáinkkal illetve Ősz elején, amikor aránylag jó idő volt, de elmúlt a tikkasztó hőség, gyakran összejártam a barátaimmal biciklizni, lófrálni, valamit játszani vagy 11-13 évesen valamit közösen csinálni. Aztán jött az internet felfedezése és akkor nagyon nem lett kiemelkedő emlékem Őszről. Talán a Witch magazin olvasgatása és az iskola kezdés, ami örökre összekapcsolta magát az Ősszel.

14, Kedvenc őszi hónapod? Nem is kérdés, természetesen a November. Most meglepődtetek esetleg? Meghiszem azt. Szeretem a Halloween-t és az Októbert, de az utána következő hónapot jobban. Több okból is. A Hallottak napja November elsején van, s bár nekem ez a nap nem azt jelenti, mint másoknak, szeretem. Emellett több számomra kedves ismerősöm ekkor tartja a születésnapját s mi tagadás, ők fontosabbak, mint sem egy ünnep. Ami hozzátéve a hónap végén van. Közel Novemberhez. :D

15, Kedvenc őszi képed és egy zene, ami meghatározó erre az évszakra!

Kedvenc Őszi képem: A tavaly Halloween-kor készített kép Asenath-al és Helena-val! Remélem lesz még hasonló alkalom, amikor hármunkat megörökítenek és gazdagíthatjuk egymást társaságunkkal. Annyira jó volt az a nap! 23223305 1457969114252571 1231201409 o
Zenének serdülőkorom hatalmas kedvencét osztanám meg veletek s igen, szerintem tökéletesen passzol az Őszhöz s eme évszakhoz. Aktualitását se vesztette még el. Örök favorite. 
Evanescence - Fallen full album

 

478675a6901c74eaeb17f32795087fae.jpg15 +1 Ha ősszel születtél írd meg mikor és hogyan tervezed ünnepelni, miket kérnél ajándékba! Sajnos nem vagyok Őszi gyermek, de Halloween megszállott igen. Így ha nem baj, szeretném megosztani mit, szeretnék eme jeles ünneptől ajándékba magamtól, magamnak. :D Egyrészt az említett Halloween jelmezemhez sapkát és csíkos harisnyát. Eredeti ötletként fekete-fehér színekben, de ha más szín van párosítva a feketével például piros-fekete, az se baj. Sőt, talán jobb lenne. Aztán a Halloween őrületben szeretnék venni magamnak többféle mintás harisnyát leginkább a Lidl-ből, mert amit legutóbb ott vettem az meglepően jól bírja az idő és viselés megpróbáltatásait. Valamiért most mániám lett a mintás harisnya. Ó, és mintás zokninak se mondanék nemet, ahogy hajdíszeknek se! Esetleg valamilyen ruházati dolog, mint szoknya, felső, ékszer. Lakás dekorációnak csak az említett gyertyatartót szeretném, esetleg egy égősort és szerintem ebben nem halmoznék fel mást, mivel így is alig férek el a meglévőkkel.

Természetesen a szerzeményekről majd lesz blog bejegyzés, amint aktuálissá válik!
Köszönöm, hogy elolvastad és benéztél! Ha szeretnéd, töltsd ki és írd meg kommentben a bejegyzés elérhetőségét! Cathreen Misery

Címkék: én Autumn tag
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr9914260437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2018.09.28. 02:41:54

Á Á Á máris új bejegyzés! Néked valóban igen lényeges dolog az írás :) Szeretem olvasni a cikkeidet, relevánsak, pontosak, és jók a benne közölt infók is. Már többször gondolkoztam rajta, hogy témát ajánlok Neked, amiből cikket írhatnál.

Na, de akkor jöjjenek a válaszok!

1: Sok jó dolog van az őszben. Az óra-visszaállítás, a lassú, romantikus pusztulás-pátosz, a tervezeti napok, a Mindenszentek és a temetőlátogatás, a finom gyümölcsök, a jeges Nestea cseréje a forró főzött teára fél év után, és a szúnyogok eltűnése. Ráadásul ilyenkor, mivel az ősz a Ti évszakotok, jobban tudok dolgozni a projecten is.
2: A tervezeti napokat leszámítva ilyenkor megyek el csak a temetőbe.
3: Nincs különleges elvárásom; teljesüljenek az őszre ütemezett tervezeti napok.
4: Nincs kedvenc receptem.
5: Dekorálni egyes-egyedül télen szoktam, karácsonykor és szilveszterkor, ősszel sosem.
6: Nem szoktam megtartani vagy megünnepelni, a Mindenszenteket viszont igen. Ennek ellenére nem tartom rossznak a Halloween-t.
7: Ősszel történik a váltás a nyári egyenruháról a téli egyenruhára, ez tehát egy átmeneti időszak. A sapkám még a nyári sapka, de az egyenruhám már a téli. A málhamellényemre még nem a vastag katonai kabátot veszem fel, hanem egy őszi álcafestésű béleletlen "flak jacket"-et.
8: Nincs kimondottan szezonális olvasmányom, de most szereztem be egy vaci új könyvet: Római caesarok rejtelmes története. Most ezt olvasom.
9: Már megvan minden téli ruhatartozékom, nem szükséges beszerezni semmit.
10: Az ősz a bezárkózás időszaka, ilyenkor az utazásaim csak a tervezeti napokra korlátozódnak. A legnagyobb távolság a mindenszenteki tervezeti napban rögzített Szolnok (ukszve 180 kilométer).
11: Az őszi tervezeti napok :)
12: Ugyanúgy terepruhát.
13: A legszebb őszi napok a tervezeti napok; a sikeres végrehajtásuk mindig örömmel tölt el. Ilyenkor érzem úgy igazán, hogy a világ megáll a forgásban, legalábbis számomra.
14: A szeptember, mert erre két tervezeti nap is esik, és mert ilyenkor még lehet lógni az egyetemről büntetlenül :D :P
15: A kedvenc őszi képem a tervezeti nap helyszíneiről készült felvételek. Kedvenc zeném pedig egyértelműen az "October" című nóta a Heavy Troopers-től.
15+1: Nyáron születtem.