Művészlelkű Goth lány

A Kialudt Töklámpás Történet Sorozat - Bevezető

Avagy bejelentés és előkészület az új horror történetek felől, melyek Halloween szentsége alatt születnek.

2018. október 23. - Cathreen Misery

tumblr_pgteppqmsy1xjpdtmo1_1280.jpgEme év Halloween alkalmából szeretném megajándékozni kedves olvasóimat pár rövid, mégis remélhetőleg szórakoztató és rémséges történettel. Amellett, hogy régóta szerettem volna Halloween témába illő történetet írni és kiadni a kezeim közül úgy vélem, további gyakorlásnak is helytálló feladat lehet ugyanis, most visszatérek az alapokhoz. Ez alatt azt értem, hogy a megírt történetet esetleg egyszer átolvasom majd, hogy kiszűrhessem az elütött hibákat, javíthassak a rosszul írt szavakon vagy mondatokon, de alapvetően a történet változatlanul nyilvánosságra fog kerülni. Ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben nem lesznek átjavítva, szerkesztve, az olvasók által adott javaslatok alapján átdolgozva, mert idővel természetesen jó lenne eme történeteimet apró, nyomtatott könyvben viszont látni. Hivatalos formátumban. Az alapokhoz való visszatérést inkább úgy értem, miszerint törekszem az első megírásnál a lehető legjobbat és legtöbbet kihozni magamból. Annak idején úgy képzeltem, hogy a történeteim majd elsőre akként születnek meg ujjaim alatt, ahogy annak lennie kell, és ők tökéletesek lesznek az első formájukban. Természetesen rá kellett jönnöm, hogy ez egyáltalán nincs így főleg nem egy regény terjedelmű történetnél. Mégis, azóta se hagy nyugodni a gondolat, hogy elég gyakorlással már elsőre is képes lehetek egyre jobb és jobb történeteket összehozni. Látni akarom a három évvel ezelőtti énemhez képest, mire vagyok most képes akkor, ha rögtönzők és improvizálok egy tömören összeírt terv történet alapján, s ha nem ülök az írásomon még hónapokig. Persze lehetnek hibák benne, de remélem ettől eltekintve élvezhetőek és megfelelően félelmetesek lesznek a befogadóim számára.

tumblr_owgbbfhb8g1wuwf32o1_1280.jpgA Kialudt Töklámpás cím neve és két mondatos alapja még tavaly született meg, de alapos kidolgozása nem volt. Pár napja került elém miközben nagyban böngésztem az Írásaim mappámat s azon csodálkoztam, hogy miért nem veselkedtem neki ez idáig legalább annyira, hogy pár alap cselekmény ötletet levázoljak. A cím tetszett, ezen nem akartam változtatni ahogy azon sem, miszerint erősen a Halloween-hez szeretném kötni a történeteket avagy, Mindenszentek estéjéhez s a hozzá köthető legendákhoz. A Kialudt Töklámpás egy gyűjtőnév lesz, mely alatt hét történet fog napvilágot látni egymás után. Mindegyik Halloween témájú, egy városban játszódó, rémisztő, fantasy horror történetek, melyek leginkább az 1800-1850-es évek között játszódnak majd. Jobban mondva onnan emelek ki részleteket, de lesz, ami keveredik hiszen, ilyen a fantasy. Szabadabban elengedhetem a gyeplőt. De ezt úgyis meglátjátok, inkább senki se lepődjön meg azon, ha lesznek az adott kortól eltérések. Ha így teszek, azt csak a történet miatt teszem, mert úgy vélem helyénvalónak és odaillőnek.
Hét történet lesz felsorakoztatva melyek valamilyen szinten kötődnek egymáshoz és nem csak az azonos helyszín, város miatt. Hogy miért pont hét történet, arra nem lesz konkrét magyarázatom azon kívül, hogy a hét egy misztikus mesebeli szám, miként a 9 vagy 3. S ennyi. A hét, mint legendás szám, okkult tanokban is használatos, figyelemfelkeltő misztikus mivolta miatt választottam illetve azért, mert se nem túl kevés, se nem túl sok a történetek mennyisége. Természetesen a hét darab történet nem csak itt köszön majd vissza, de ezt később.

A történetek hosszúságánál igyekszek majd arra törekedni, hogy az általam használt blog.hu felületnek a maximális kapacitását ne lépje túl és ne essek abba a hibába, amibe már egyszer sikerült: a túl nagy terjedelem miatt nem aktiválhattam a bejegyzést, csak miután levágtam belőle. Sajnos a pontos oldalszámot nem tudom, de ezért nevezem a történeteket rövidnek. Mert így regény vagy kisregény sőt, még novella se lehet belőlük, ha mindenképp ragaszkodni akarok a blog adta maximális nagysághoz. Úgy vélem, nincs ezzel semmi baj hiszen, tényleg nem szánom ezeket a történeteket rettentően hosszúnak és terjedelmesnek. Ráadásul a rövid történeteket is érdemes továbbra is gyakorolnom, nem csak a regényírást. Nem akarok választani a kettő között. Mindkettőben szeretnék maradandót alkotni.

kep-2.jpg

Egy szó, mint száz, hamarosan publikálásra kerül pár Halloween-hez köthető történetem. Nem egyszerre, hanem mindegyik történet külön lesz feltéve és pár napot (esetleg egy hetet) kihagyok közöttük, így időt hagyva arra, hogy minél többen elolvashassátok és én is, befejezhessem a következőt. Bár, már azt most biztosra tudom, hogy az utolsó történet nem pont Halloween estéjén fog a blogra felkerülni, hanem folytatódni fog utána Novemberben. Remélem nem lesz gond. Hiszen, minden nap Halloween bizonyos embereknek bizonyos szemszögből.
Borzongásra fel!

Cathreen Misery

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr7314317541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.