2018. november 24. 13:40 - Cathreen Misery

Démoni Személyiségjegyek – 2018 Nyár, Ősz rajzok

Avagy pár újabb rajz adag és helyzetjelentés

tumblr_nk2yes5got1re949ko1_500.jpgAz eltelt időszakban kevesebbet rajzoltam, mint amennyit eredetileg szerettem volna mégis, örülök annak, hogy ezek a rajzok megszülettek. S ha csak ennyi, akkor így jött ki. Tény, hogy amikor fontossági sorrendet kellett kialakítanom a szabadnapjaimon, akkor akadt egy folyamatban lévő project, mi fontosabb volt minden másnál. S aki soron követi a facebook oldalamat (is), az tudhatja, hogy a sikeresen befejezett „Az Utolsó Advent” történetemről van szó. Gyakran fontosabb volt, mint bármi más s így a rajzokat kevés alkalommal vettem elő és még kevesebbszer akadt ihletem.
A mostani rajzok után úgy tervezem, hogy gyakorolni fogok és nem saját kútfőből dolgozok majd, hanem meglévő képeket másolok, s ha úgy tartja kedvem, kicsit átalakítom kedvem szerint. Kisgyerekkorom óta, mikor felfedeztem a másolásban rejlő remek lehetőségeket és sokat koppintottam a Witch magazin képeiről vagy az interneten letöltött anime képekről, azóta így fejlesztem magam. Mivel másolásnál főleg, ha nem papír alá tett képről van szó, hanem például monitoron kitett képről, aminél igyekszem tartani az arányokat, sok olyan vonást, formát, megoldást és ábrázolás módot tudok elsajátítani, ami a későbbiekben hasznossá válhat plusz, az agyam megjegyzi ezeket a vonalakat, ha gyakran használom. Kell egy kis időt arra is szentelnem, hogy valamennyivel jobb legyek a rajzban is, ne csak az írásban és ehhez a már meglévő alkotások másolásánál nem tudok jobbat. Egyelőre. Természetesen az eredeti képet fel fogom tüntetni!
Szóval, a következő bejegyzésemben majd nem teljesen eredeti ötletekkel szolgálok, ha a tervek szerint haladok. Viszont a mostani rajzokról is ejtenék pár szót. Az ötlet onnan jött, hogy egy ideje elkezdtem démonnak nevezni pár olyan jellemvonásom vagy tulajdonságom, ami valamilyen okból kifolyólag feltűnt számomra, hogy vannak nekem és hol utálom, hogy imádom a jelenlétüket. Szerettem volna ezeknek a tulajdonságoknak arcot, testet és képet adni, megpróbálni formába önteni és a fantáziámnak így határtalan lehetőséget adni az elképzelésükhöz. Sajnos sok démonomat nem formáltam meg, illetve akad egy a Kárörvendő, kit már annak idején megalkottam (a névre kattintva elvezérel a facebook képhez), mégis úgy vélem, ennél több tulajdonság lehetne kiemelkedő. Bárhogy is, remélem, akad olyan, ami elnyeri a tetszésedet akár úgy is, hogy eltekintünk az eredeti születés körülményeitől. Részben olyan, mintha tudathasadásos lennék, de közben mégsem hiszen, tudom, hogy ezek az én részeim és valójában nincsenek másként befolyással, mint sem bárki másra a hasonló vagy ugyan ezen jellemvonások. Ami biztos, hogy akad olyan, mely nem létezett egy bizonyos életesemény bekövetkeztéig. De akad olyan, ami velem van, mióta az eszemet tudom, és nem szeretem. Van régi cimborám és van új társ. Ami százszázalékosan kijelenthető még a rajzoknál, hogy mind teljesen fejből, külső segítség nélkül készültek és az adott szintemhez mérten igyekeztem kihozni a maximumot magamból. Elismerem, épp emiatt akadnak hibák és rossz arányok van, amit újra kellene rajzolni vagy átformálni, mert a végső alakja mégse tetszik. Viszont ebbe addig nem vágnék bele, míg nem gyakoroltam eleget. Sőt, szükséges a gyakorlás hiszen, a történeteimhez illusztrációkat szeretnék készíteni s azok nem lehetnek rosszabbak a legjobbnál. Hozzám mérten legjobb. Tudom, hogy többre vagyok képes, az agyam rég olyan szinten áll, amivel megelégednék, de kezem és szemem együttes munkája még nem képes vissza adni azt, ami a fejemben van. Az izmaimat is meg kell taníttatnom új megoldásokra. Már most kíváncsi vagyok a végeredményre. (:

Akkor következzenek a rajzok, alattuk kis gondolat foszlánnyal. Mind A/4es papírra készültek, először HB rottlinggal majd fekete filccel megerősítve a vonalakat, utána színes ceruzákkal valamennyire színt adtam nekik (nem mindnél színeztem végül). Illetve direkt örökítettem meg a rajzokat még abban az állapotban, amikor fehér-feketék voltak ugyanis, nem vagyok benne biztos, hogy a kiszínezés helytálló e vagy sem. Tetszik e így vagy sem. Szerintetek? Melyik verzió a jobb? Maradjak a fehér-fekete megvalósításnál, vagy próbálkozzak több színezéssel? Válaszokat és véleményeket előre is köszönöm!

Démoni Személyiségek - Rajzok:

DSC07948

DSC07980

Naiv Jóhiszemű.Ő lenne az, akit igyekszek elnyomni és nem hallgatni rá, mert már belefáradtam a sok csalódásba és fájdalomba ami akkor ér, ha úgy döntök és teszek, ahogy szerinte kellene. Sajnos a rajz nem lett az igazi. Egyáltalán nem vagyok megelégedve vele. Talán egyszer újra rajzolom, még nem tudom. De se a testi arányok, se a végeredmény sehogy se tetszik. Lehet összefüggésben áll ez azzal, hogy utálom ezt a jellemvonásomat? 

DSC07952

DSC07985

Kapzsiság - Igen, nekem ilyen oldalam is van. Nekem őszintén az első, színezetlen verzió tetszik. A színeket azért választottam végül így, mert amikor kapzsi vagyok a színek összemosódva furcsa egyveleget alkotnak amit megnehezíti a pontos emlék felidézést részletre pontosan. 

DSC07951

DSC07981

Kíváncsiság - Amikor azon gondolkoztam vajon miként kellene a kis óvodás korom óta fenn maradt jellemvonásomat ábrázolni, valamiért egy ilyen hüllőlény jutott az eszembe. Pontosan nem tudom miért. Lehet a hasonló filmek hatására, ahol a két világ - szárazföldi és vízi - mindig hatalmas kíváncsisággal figyelte a másik népet. S mert eme jellemvonásomat szeretem mégis, úgy érzem magam tőle, mintha más világból származva figyelném és válaszokat keresnék egy teljesen ismeretlen világban. 

DSC07950

Bűntudat démonomat nem színeztem ki. Valamiért ő színtelenül született s mikor ott ültem felette, hogy akkor most adjak neki más tónusokat, egyszerűen nem ment. A bűntudatom nagyon mélyen van, mégsem mondanám kifejezetten sötétnek, inkább lelkileg fáj, amikor hangos. Azért tömi a száját, mert néha kénytelen vagyok elnémítani. Máskülönben beleőrültem volna már az állandó kiáltozásaiba és lelki ismeret furdalás keltésébe. 

DSC07949

DSC07987

Éhség nevet adtam neki, bár lehet jobb lett volna a falánkság, nem tudom. 
Ő az akitől nem szabadulok mióta az eszemet tudom s aki nem azért eszik mert biológiai szükséglet, hanem mert lelki kielégülést lát benne. Volt egy kutyám, aki szintén addig evett amíg látott s nagy eséllyel azért, mert kiskorában éheztették. Nem volt ösztönös fékező rendszere, ami megmondta volna neki, ha a gyomra tele van és nincs szüksége többre. Végül a túlsúlya és a falánksága mellé párosult másik betegsége vitte el. Ez a gyötrő éhség gyakran nem hagy békén se akkor ha eszek rendesen, se akkor ha zabálok, se akkor ha nem eszek vagy éhezek. Ő az egyik legnehezebb démonom akivel a nap 24 órájában állandóan küzdenem kell. S miként egy kutya, ő is hűséges társam egy jó ideje. 

DSC07947

DSC07983

Pesszimista és Naiv jóslat démontestvérek. Esküszöm az előtt rajzoltam őket, mielőtt láttam volna az American Horror Story Freakshow évadját! :D Mikor kész lett a rajz és láttam a sorozatot, mondom ez lehetetlen. Azért van egy testben a két jellemvonás, mert nincs egyik a másik nélkül, legalábbis nálam. Így képzelem el őket s ő is állandó társam a minden napokban, illetve szeretem őket. Gyakran megvédenek a csalódástól és fájdalomtól. Nem úgy, mint a Naiv Jóhiszemű. 

DSC07946

DSC07975

Mizantróp démon. A rajzon sikeresen rosszul írtam, na mindegy. -.-" 
(mizantróp jelentése embergyűlölő, emberkerülő)
Ő is egy jellemvonás démon, aki szeret gyakran felülkerekedni. Néha a testvérlányokkal együtt uralkodik és ők alkotják a főbb viselkedési formáimat. Szeretem ezt az énemet is. Gyakran hallgatok rá és nekem elhihetitek: mióta az eszemet tudom, azóta nőtt és alakult meg bennem mások hatására, tapasztalatok és élmények után, melyek mindig hozzá adtak egy kicsit, vagy sokat. Ma már mondhatni teljes, bár még nem felnőtt, hiszen nem egykorú velem. De korához képest érettebb és tapasztaltabb.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr6614390692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2018.11.27. 20:09:47

Nagyon jó rajzok, Cathreen!!! Rendkívül ügyes vagy! :))))))))) Az a kétfejű nő kicsit mintha a "Bátor a gyáva kutya" rajzfilmből lépett volna ki, úgy tudom, ott volt ilyen kreatúra a "Foltozóklub" epizódban, és mit mondjak, eléggé gothicnak találtam az ábrázolásukat. Örülök, hogy nem csak én éreztem így :)
Hm. Kíváncsi vagyok, kérésre is tudsz-e rajzolni? Van pár kreatúra, amit szívesen látnék a Te tollad alól kikerülve, én ugyanis kézzel sose tudtam jól rajzolni, hiába van nagyon jó térlátásom, kézzel sose remekeltem, géppel viszont nincs rám panasz, azzal boldogulok. Istennek hála a "visszavonás" funkcióért - mit nem adnék egy ilyenért a való életben is! :P
Mindegy, a lényeg, hogy a Rokkinok nevű lényekről lenne szó (a történetben csak "szuboid" elnevezéssel emlegetik őket). Ők azok, akik feltűnnek a Tristania 3D-ben is, mint ellenfelek, és a 2. részben is több mint elegendő lesz belőlük. A játékosok gyűlölték őket, mert nemcsak hogy erősek, de abszolút semmi hangot nem adnak ki, csak annyira lármáznak támadáskor, mint a nindzsák, úgyhogy jó sokukat megfingatták. Érdekelne, Te hogyan, miként ábrázolnád őket. Ha beleegyezel, elküldöm a szükséges anyagokat :)