Újévi Fogadalmak 2019-re
2019. január 01. írta: Cathreen Misery

Újévi Fogadalmak 2019-re

Avagy teljesíteni kívánt vágyak és álmok összefoglalója egy évre.

tumblr_pbmiezq8h51x7y2e5o1_540.jpgBiztosan sokatok feljegyezte már magának, vagy ha nem is írta le, de megfogadta a fejében azt a pár esküt, mellyel előrébb szeretne haladni a következő évben. Legyen szó álmokról és vágyakról, karrierről vagy magánéleti sikerekről, a cél egy és ugyan az: jobbnak lenni, mint tavaly voltunk. Talán kijelenthetem, hogy azon szerencsések közé tartozhatom, kik fel tudnak mutatni pár sikert és elért eredményt. Nem monumentálisak és nem is világ megváltóan nagyok, de az én mércémmel nézve is elegek ahhoz, hogy ne adjam fel. Bebizonyítottam önmagamnak és a szűk körömnek egyaránt, hogy ha valamit nagyon akarok, azt elérem és véghez is viszem. S mint álmodozó lélek mély és hatalmas vágyaim vannak, amiket régóta dédelgetek. Életemben most először az eltelt 4 év alatt jöttem rá arra, hogy nem kell lemondani semmiről, csupán a megfelelő utat kell választani, s közben úgy kell dönteni, hogy végül elérjük, amit akarunk. Sokáig nem hittem magamban se a vágyott álmaimban. Múló szeszélynek, sivatagi hallucinációnak tekintettem mindet. Az olyat, mint elégedett legyek a saját külsőmmel vagy sikeresen megírjam, életem első regényét netán önkifejezhessem magam fotózások által sokáig lehetetlen vagy inkább soha el nem jövő álmoknak bizonyultak. Majd az életembe lépett 1-2 olyan ember, kiknek segítségével talpra álltam és elkezdtem hinni magamban. Ennek hatására olyan döntések és cselekedetek láncsorozatát sikerült elindítani miknek eredménye arra enged következtetni, hogy képes vagyok akármire. A sok apró és nagyobb sikert összevéve, mikről eddig csak álmodtam, de most már valóság képessé tesz arra, hogy tovább álmodjak. Tovább akarjak menni és nagyobb célokat tűzzek ki magam elé, mondhatni olyanokat, amikre halványan se mertem gondolni.

Úgy vélem, hogy a felmutatható sikerek és elért eredmények mellett aránylag racionális célokat tűzők ki magam elé, mik az eltelt négy évhez képest megcsinálhatóak. Akkor nem csalódok majd magamban, sőt lehet, az év végére büszkén tekintek vissza az évre. Az a legjobb érzés, amikor nem pazarlásnak és elfecsérelt időként emlékezünk meg szilveszter este a magunk mögött hagyott 12 hónapról, hanem dicsőséges és hasznos szakaszra. A mostani évvel szerencsés vagyok. Rengeteg tapasztalatot szereztem, sok kellemes és kellemetlen emlékkel gazdagodtam, ahogy élményekkel, eseményekkel, véghez vitt apró célokkal. A mostani évem jó volt. És szeretném, hogy a következő is az legyen.

El kell ismernem, sok küzdelem árán és támogatás mellett sikerült elérni azt a szintet, hogy az eltelt négy évemet kijelenthetően gazdagnak, sikeresnek, hasznosnak mondhassam s elégedetten tekintsek vissza rájuk. Igen, meg kellett dolgozni érte. De, megérte. S ahogy az lenni szokott, nem adok alább. Remélem, még mindig érdekel a listám kedves olvasó. S amit a legjobban remélek eme bejegyzéstől az az, hogy sokatokat inspirálok egy hasonló megírására. Még véletlenül se lehetetlen listát írjatok magatoknak, csak is olyat, amit nagy eséllyel képesek vagytok elérni! Például ne akarjatok egy éven belül elnökké válni, hiszen az lehetetlen. Apró célokat tűzzetek ki a nagyobb cél eléréséhez. Nekem ilyen az írásban az, hogy kitűzöm, épp melyik történetemet írom meg s vezetem végig, majd jön a következő és a következő. Végül sikerülni fog. Tudom, hogy így lesz. Mert a legvégső és egyben legnagyobb álmom és vágyam az életben az nem más, mint sem elismert író s művész lehessek egyben. Inkább író, mert abba fektetem több energiát és időt, de a művészet se áll messze tőlem. Ehhez viszont sok apró célt kel kitűzni, amit lentebb olvashattok is. Apró kavicsokkal kitett úton érheted el, hogy végül egy teljes útszakasz a tiéd lehessen. Rajtad múlik, melyik irányt választod, és merre haladsz: előre vagy hátra. Csupán hinned kell magadban és abban, hogy képes vagy rá! Lásd meg a szépet a legapróbb virágban és találd meg a fényt az esti tücskök énekében. Lásd a reményt a lemenő nap utolsó sugaraiban és tudd, hogy minden reggel egy újabb lehetőség még akkor is, amikor a sötétség legmélyebb pontjain szenvedsz a fájdalmaidtól!

 

tumblr_ovuv59zecc1w5xrxxo1_1280.jpgKövetkezzenek a Jövő évi fogadalmaim:

- Két dologtól akarok függeni csupán: a hobbijaimtól és a szeretteimtől. Alapvetően hajlamos vagyok erősen a függésre. Mindegy miről legyen szó, könnyen a rabjává válok akárminek vagy akárkinek. Ezt nem tudom befolyásolni se elhagyni, így hát tudatosan szeretném legalább azt befolyásolni, hogy a függésem tárgya mi legyen. S ha az összes energiámat, szabadidőmet, lelkemet és szellememet a fenn említett két dologra tudom összpontosítani, akkor remélhetőleg még termékenyebb és jobb leszek, mint eddig.

- S ha már alkotás. Az Utolsó Advent írásomat szeretném átolvasni és kijavítani, amit találok benne hibát, majd ha már sehogy se tudom magamtól kihozni belőle a legjobbat, akkor spórolni arra pénzt, hogy szakértővel (akár lektorral) elérjem a végkifejlett állapotot. S ha ez megvan, a regényen már nem lehet többet csinálni, akkor kiadókat megpályázni. Bár eme szakaszt nem teszem teljesen a következő évbe. Örülni fogok, ha a lektor rész meglesz, és a regény eléri a tökéletes formáját.

- Írást és olvasást folytatni. Történeteim ezrei, ha nem többje várja már azt, hogy végre megkapja a végkifejlett formáját. Akad pár, miket újra szeretnék írni, mert nem vagyok megelégedve a mostani formájukkal. S még mindig van 1-2 novella, akik csak formázásra és hiba javításra várnak. Elsődlegesen mégis alkotni akarok. A történetek állandóan kitörni vágynak, megtestesülni, megszületni. Remélem minél több történetemnek sikerül megteremteni a lehetőséget erre. Az olvasásban meg sikerült lemaradnom. Kölcsön kaptam 3 könyvet is, melléjük vettem még kettőt s akkor nem is említettem a nyáron kölcsön kapott WoW trilógiát, miket még mindig nem fejeztem be (sajnos eme fantasy nem érdekel olyan erősen, hogy letehetetlen legyen a könyv letétele). Szóval akad mit bepótolni könyvek terén is. Remélem így bővülni fog majd a blog könyv kritika részlege is.

- Rajzolásban fejlődni. Folyamatosan érzem az írás mellett, hogy erős késztetést érzek a rajzban való fejlődésre. Nem akarok számítógépen rajzolni, sokkalta inkább maradok a hagyományos megoldásnál, bár… sose lehet tudni. A hagyományost mondjuk, pont azért szeretem, mert nem kell hozzá gép és legalább arra az időre mellőzhetem. Továbbra is szeretnék rajzolni és alkotni, emellett gyakorolni. Nem tudom hogyan fog sikerülni, viszont felmerült bennem a gondolat, hogy ezzel is kezdhetnék valamit. Mert bár az írás lett a kiemelt tevékenységem és abba fektetett energiám, mégse tudom teljesen elhagyni a rajzolást. Meglátom mi lesz, de igyekszem és természetesen erről blog bejegyzések is készülnek majd sőt, néha betekintést engedek majd az Instagram történet folyamomban is (a 24 órás történet résznél), ha úgy adódik! Csak katt IDE és azonnal tudsz követni. (:

tumblr_p6enhdgqlr1vaa7r6o1_500.jpg- Barátokkal és szeretett vagy kedvelt ismerősökkel találkozni. Sok ember van az életemben, akik nélkül nem tudnám jelenleg elképzelni azt, hogy létezzek. Van, akikkel sikerült aránylag többszer is találkozni eme évben, de volt, akivel alig vagy csak 1-2 alkalommal. Szeretném bepótolni az elmaradtakat és továbbra is találkozni mindazokkal, akik fontosak a számomra. Meg kell teremtenem a lehetőséget arra, hogy összejöhessen az összes találkozó. Drága ismerősök és barátok a következő évben újra látjuk egymást s remélhetőleg, nem csak egyszeri alkalommal!

- Sportban és étkezésben fejlődni. (Az étkezésről szóló terveimet és hosszú bejegyzésemet ITT olvashatjátok) Nem mondtam le véglegesen a nyári álom alak eléréséről, s aki követi a facebook illetve Tumblr oldalamat (bikini challenge summer body) az tudhatja, hogy igen komoly célt tűztem ki magam elé. Ki akarom hozni a legjobbat a testemből és genetikámból, amit kaptam. Eredetileg 7 hónap alatt szerettem volna elérni és véghez vinni olyan dolgokat, mint odafigyelt étkezés és rendszeres edzés, természetesen mindezt végig követve mindkét felületen. Magamnak és másoknak egyaránt amolyan inspiráció és motiváció akart lenni egyszerre. De decemberben szüneteltetnem kellett. Több minden miatt, ami összejött az életemben kihatással lett a lelkemre s így ellehetetlenítettem a küldetés teljesítését. Újévben folytatom és most nagyobb elhatározással, több ambícióval és energiával! Erről külön bejegyzést szeretnék majd írni, de szerintem saját étkezéshez való diétát és recept gyűjteményt kell majd beszereznem, amiket követve sportolok. Sportolás tekintetében jelenleg sokféle ágazat érdekel. Kickbox, balett, kardió tánc, joga… mikor mihez van kedvem. Idővel ezekről is szeretnék írni, de egyelőre csak művelem őket. Az biztos, hogy Május végéig vagy Június közepéig adok magamnak határidőt s addig pontos tervet fogok kidolgozni annak érdekében, hogy mit, miként, hogyan, s miért. Mind edzést, mint étkezéshez szerkesztek majd vázlatot és előre terveket. Ezt megosztom majd veletek. Egyelőre nem tudom, hogy maradok e a tumblr felületen és ott teszem nyomon követhetővé. Valószínűleg igen, s a nagyobb volumenű írást fogom a blogon elérhetővé tenni. Köszönöm az eddigi bíztatásokat és véleményeket, remélem a jövőben én is épp ennyire fogok másokat motiválni a jobb életre! „Hello nyár, most kivételesen várok rád!

- További fotózásokat összehozni. Amik eddig megvoltak csak még inkább feltüzeltek s elérték azt, hogy vágyakozzak egy újabb majd egy újabb lehetőségért. Nagyon tetszik, mondhatni függővé tesz ez az önkifejezési forma. Sok kreativitást, energiát, ötletet és a lehetőségek kiaknázását igényli s épp ezektől lesz olyan jó! Mindegyiket nagyon élveztem és imádtam. Nem akarom abba hagyni. S bár nem tervezek ebből megélni, ettől még űzhetem hobbi szinten. Aztán ki tudja, mit hoz a sors. De abban biztos vagyok: még akarok fotózást. Még több témában, még több kosztümben, még több érdekes helyen! Ez egy olyan kaland, amit meg kell élni, addig nem tudja a kívülálló, hogy mit szeretnek benne.

- Váltani szemüvegről kontaktlencsére. Igen, egyre jobban unom már a szemüveget sőt, egyre inkább irritál és idegesít. Az lesz az egyik legnagyobb kiadásom… az egyik. :D Kérdeztem már nem egy konyaklencsét viselő embert, hogy miként merre, hogyan és miért, de még mindig akad bennem egy kis félelem. Remélem, jó orvost fogok ki vagy, legalább olyan szemorvos fog belevezetni a kontaktlencse rejtelmeibe, aki türelmes és készséggel segít elérni a célom. Mert, hogy jobban utálom a szemüveget, sem mint félek a lencsétől, az is biztos. Bár, úgy hallottam teljesen nem szabadulhatok meg tőle – kell, hogy legyenek pihenő napok, amikor szemüveget viselek. Ez ügye általában otthon lenne jó, a négy fal között. Még kialakul és szeretnék is róla írni, amint sorra kerül!

cytadela_festiwal_fantastyki_beautifulphoto.jpg- A következő OGT (Országos Gothic Találkozó)-ra is elmenni, legyen akármikor! Reményeim szerint eme eseményen (ha máshol nem is), találkozhatunk! Az első kettő vegyes érzelmeket hagyott bennem. Remélem a következő pozitív oldalra fogja billenteni a mérleget és felejthetetlen élmény marad, mint az eddigiek egyaránt.

- Télen jégkorcsolyázni, tavasszal és nyáron görkorcsolyázni, biciklizni, túrázni. Ezek olyan program tervek, amikre állandóan vágyom, az év minden napján. Sajnos ez az, amire ebben az évben nem sok alkalmat teremtettem meg, például ebben az évben csak az elején (januárban) voltam jégkorcsolyázni. Pedig, szeretem. Ahogy a többi említett időtöltést is. Nem csak nyaralás alatt akarok természetet felfedezni vagy a környéket végig pásztázni. Állandóan mennék, akár egy fáradhatatlan felfedező. S ez a legjobb akkor, amikor társsal teheti az ember.

- Végül, a legutolsó tétel, amit elsőként fogok teljesíteni: elküldeni az ajándékokat azoknak, akikkel kétes a következő találkozás lehetősége, mégis szeretném őket megajándékozni.

Szerintem ennyi lenne. Egy év talán elég is lesz ahhoz, hogy mindezeket teljesítsem. De persze a legfontosabb, hogy jobb, ügyesebb, aktívabb, lelkesebb és határozottabb legyek, mint tavaly. Több kreatív alkotást termeljek, még inkább kifejezzem önmagam és határtalanul hagyjam szárnyalni a fantáziámat. Egyszerűen jobb akarok lenni, mint amilyen tegnap voltam. Haladni akarok az úton, hogy beteljesítsem a vágyam. Ennél mi lehet fontosabb az életben?
Talán, ez lenne az élet értelme is? Ki tudja.
Köszönöm, hogy olvastál, és ha gondolod, lenn komment formájában leírhatsz pár célt, amit te is teljesítenél majd a következő évben. Vagy, ha már írtál erről blog bejegyzést kérlek, osztd meg a linket alul velem vagy ott, ahol kényelmesebb!

Cathreen Misery

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr3414526348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.