Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Cathreen Misery írói oldala

Tavasz Kihívás 10 kérdés és annyi válasz

Avagy általam megalkotott személyes jellegű, kérdés – válasz kihívás.

2019. április 13. - Cathreen Misery

59fe061eccabb3db9e999a56daf32359.jpgŐszinte leszek próbáltam keresni olyan blog bejegyzéseket, amiket régen lehetett fellelni a személyes jellegű oldalakon s ahol az évszakhoz, ünnepnaphoz vagy bármi máshoz köthető kérdések és válaszok szerepeltek. Ötletem nincs hova lettek mindezek, de amikor a tavasz kihívás vagy angolul spring challenge szavakkal próbáltam keresni rendre két dolog jött velem szembe. Az egyik, a hatalmas rendrakás úgy mindenhol. Lakás, mobil, autó, lélek, stb. A másik, ami számomra újdonság mégis láthatóan az interneten futótűzként terjedő trendnek mondható, a mini gardrób vagy makró gardrób. Körülbelül tudom mi az értelme és nagyon örülnék neki, ha a magazinos kuponos őrületnek elejét venné, és kivételesen nem kellene ezeken a napokon hatszor többet dolgozni, mint úgy általában az összes többi napon, de… úgy tapasztalom egyelőre, hogy bármennyire is divat a „tudatos vásárlás”, a magyarok többsége lesz_rja, már bocsánat. A megunt ruhát kidobja, oda adja, elteszi és gyűjtögeti, mint valami mókus és újra, majd újra majd újra vásárolnak, mintha nem lenne holnap. Mindegy is, nem célom a kereskedelemben meghalni, szóval nem érdekel. :D A lényeg, hogy nagyon szerettem volna egy személyes hangvételű, egyszerű kis bejegyzést, ahol akad 10 kérdés és ugyanennyi válasz kibővítve pár hangulatos képpel. Tudom, hogy a blogom átalakult és elsődlegesen az írásaim találhatóak a felületen, de miért ne legyen néha ilyen is? Természetesen, ha tetszik és szeretnéd megcsinálni, csak nyugodtan! Jól esne más blogon is viszont látni a kérdéseimet, amiket megválaszoltak. A címnél nem kötelező azt megadni, amit én adtam szabadon átnevezhető. Nem túl kreatív egy cím név.

A tavasz ősidők óta az újra kezdés, az élet, a megszületés szimbólumaként szerepelt és szerepel az ember életében. Ilyenkor előjönnek azok az állatok, akik eddig a tél miatt elbújtak s újra virágoznak a szebbnél szebb virágok, amiket a tél elbújtatott. Zöldellenek a fák és bokrok, csiripelnek a madarak, ezerféle bogár és rovar boldogítja az embert, nem is beszélve a kis rágcsálókról. Ilyenkor az ember úgy érezheti, feltöltődhet, belevághat valami újba, amit a télen egészen eddig csak halogatott. Aztán jön egy több napos eső és álmos kisvárossá varázsolja a várost egy időre. A tavasz tökéletes olyan szempontból, hogy nincs túl meleg és mégse fázunk. Viszont az, hogy mikor fog ránk szakadni az eső hatalmas kérdőjel, miként ősszel. S bár a kihívást sikeresen a tavasz közepén sikerült összehoznom, igazság szerint úgy vélem, még nem késő. A március épp arra volt jó, hogy felébredjünk a téli kómából s most az április igazán alkalmas arra, hogy kiélvezzük a tavaszt, amíg lehet. Eme mesekönyvekbe illő évszakhoz igyekeztem összeszedni 10 olyan kérdést, amire nem csak jómagam válaszolok szívesen, hanem remélem még sokan mások is.

 

flower_tree_blossoms_spring_bright_32344_1920x1080.jpg

Következzenek a kérdések s alatta a válaszok.

 

1, Mit szeretsz legjobban, a tavaszban?  
A váratlan viharokat, a kellemes meleget és azt, hogy ilyenkor lengébben öltözködhetek, de mégse annyira, hogy kinn legyen mindenem. Ilyenkor szeretem hallgatni a madarakat, elmenni, sétálni vagy túrázni egy nagyot. Sokkal több kedvem van bármihez, mint előtte.

 

2, Mit szeretsz inni? Kávét, Teát, vagy valami mást? Akad kiemelt kedvenced ebben az időszakban? Ha igen, melyik?
A kávét az évszaktól függetlenül állandóan szeretem, minden reggel. Viszont teákból tavasszal az erdei gyümölcsöset szeretem kiemelten.

e4a88a_600c7c7665834bd89df3294dcb6af061_mv2.jpg 

3, Mit olvastál/néztél eddig? Van olyan könyv/film/sorozat, amit szeretnél befejezni mielőtt, eljön a nyár?
Márciusban sikerült befejeznem Stephen King - Hasznos Holmik című könyvét majd belekezdtem a Rémület a Sivatagban regényébe (mindkettő kölcsönbe kapott). Szeretném ezt a könyvet még ebben a hónapban befejezni, ugyanis sok másik vár még arra, hogy elolvassam. Például 500Ft-ért vett Robin Cook darab. Sorozatban elkezdtem a Castle Rock nevezetű műsort, ami szintén King nevéhez köthető. Szerintem a tavasz most nekem kiemelten Stephen King körül fog szólni és jelenleg is róla szól. Igyekszem bepótolni azt, ami sajnos éveken át elmaradt. A nemrég moziba került Kedvencek Temetője filmet is láttam és szeretnék elmenni az AZ második részére is (természetesen előtte bepótolom az elmaradt filmet). Ha az időm engedi az AZ könyvet is megszerezném és belekezdenék, de lehet, hogy ezt már csak nyáron fogom tudni összehozni a filmek után.

 e6ce697f870ef252bf163a3e7de4ffe7.jpg

4, Mi vagy Mik a kedvenc öltözék összeállításaid erre az évszakra napos és esős időkre egyaránt? Ha tudod, illusztráld képekkel!
Napos és kellemesen meleg időre már van egy kedvenc összeállításom, amit már lehetett látni a közösségi oldalakon. Emellett a másik kedvencem, amit úgy neveztem el „Horror fan”. Ezt esős időre is lehet hordani, akár műbőrdzsekivel. Illetve nemrégiben viseltem a borda mintás pólómat. Úgy néz ki, hogy nekem a tavaszi öltözködésem jellemzően ijesztő, morbid és horrorisztikus. :D (már csak egy remek maszk vagy smink kellene hozzá és végképp frászt hozhatnék mindenkire).

 img_20190328_095900_872.jpg

Egyszerű, de nagyszerű szett. 

img_20190324_161252.jpg

Ezt már megosztottam a közösségi felületeken. Szeretem, egyszerű fekete az egész. Ékszerként lehet akármit hozzá felvenni - ez benne a pláne. A kettő lófarokba fogott haj nekem kényelmes megoldás és egyszerű. Utálom, hogy szexista jelképe van több perverz férfi szemében (tisztelet a kivételnek).

img_20190410_113057.jpg

Tudom, a pulóver vissza köszön, de sajnos nincs is több, számomra megfelelő pulóverem. :D Ez a póló és testvére sokat lesz rajtam főleg melegebb időkben, hiszen azért vannak, hogy látszódjanak. Imádom ezt a borda mintás felsőt, mert a sötétben világít! Szerintem állati! Nagyon szeretném tovább gyűjteni a hasonló holmikat - ami koponyás, borda mintás, emberi csontvázas. Ez a legfőbb, legkiemelkedőbb motívumom amit szeretek viselni. Bármivel is próbálkoztam vagy képzeltem el, számomra ez az igazi. Ezekben a holmikban érzem magam IGAZÁn jól és Igazi önmagamnak.

5, Akadnak céljaid/ terveid, amiket szeretnél Május utolsó napjáig megcsinálni? Ha igen, mik azok? Ha egyelőre nincs, tűzz ki magad elé már most párat!
Az említett olvasási tervek mellett május végéig szeretném jobb szintre emelni magam, amit a Fitnesz és Egészséges életmódot illeti. Minden nap azon vagyok, hogy egy lépéssel közelebb legyek a jobb fittségért, jobb étkezésekért és egyre kevesebb legyen a csaló és lusta nap. Illetve szeretnék május végére belerázódni az új helyzetbe, ami az új munkahely miatt kialakult. Ha megszokom az emiatt létrejött minden napos dolgokat, akkor könnyebb lesz, mert több erőm és időm marad mindarra, amit szeretnék. De elsődlegesen a sport és étkezés javítása a célom és felvinni magam egy olyan szintre, amire talán én is azt mondom „ez már valami”.

 e69da46bcea0e475dbb11859e04e7504.jpg
Szerintem ez a kép elmond mindent az egészséges életmódról. 

6, Mit szeretsz csinálni a szabadidődben, amikor süt a nap, vagy amikor borult az ég?
Napsütéses időben szívesen sétálok hosszasan és figyelem a tájat. Ami azt illeti, szeretek bámészkodni sétálás közben, így hajlamos vagyok neki menni… akárminek, ami előttem van. :D Illetve jó lenne ismét fotózásokat összehozni, amikor kellemesen meleg és napsütéses idő van.

Esős időben leginkább a szobámban szeretek lenni begubózni a négy fal közé és olvasni vagy nézni a kedvenc sorozatomat. Néha kifelé nézegetve csodálom az esőben rejlő szépségeket, hallgatom, ahogy kopog az ablaküvegen és közben forró teát iszogatok. A tavaszi esőzés alatt épp annyira hűl le az idő, hogy még nem fagyok meg, de azért érzem a hideg érintését.

da89443c6e4c713d29ff1869493de6e4.jpg 

7, Mik a program tervek húsvétra vagy ama időszak környékére? Mennyire őrződ a hagyományokat, illetve mennyire készülsz a húsvétra?
Őszintén, világ életemben utáltam a húsvétot amiatt, mert rengetegen eljöttek oda, ahol laktam. Arról nem is beszélve, hogy a locsolós nap végére bűzlöttem akár egy görény. Illetve a csokikat is untam más, hiszen semmi különleges nem volt bennük, csak más küllemet kaptak. A mostani húsvétkor testvérem leutazik Pécsre, szóval az ünnepet amolyan testvéresen töltöm. Nem tudom ételt tekintve mennyire leszek hagyomány őrző. Talán a főtt tojás az lesz. De, alapvetően nem érzem szükségét annak, hogy készüljek vagy bármit is megtartsak a húsvétból. Nekem bőven elég az, hogy nem kell akkor dolgozni és azzal lehetek akit, és akiket nagyon szeretek. (:

 

8, Melyik a kedvenc virágod, amire nagyon vársz, hogy színekbe boruljon? (Több válasz adása is lehetséges!)
Mindig kíváncsian figyelem, mikor látom meg az első hóvirágot, hiszen ő az előhírnöke a tavasznak. Már gyerekként is csodáltam, hogy mennyire külön egy virág ez hiszen, egyedül csak ő akar kinőni a hófedte réteken. Emellett a másik korai kedvencem az Ibolya. Számomra ők jelentik a tavasz eljövetelét és kezdetét.

(A hóvirág képet Sziszi PhotoArt készítette)

9, Milyen sportokat szeretsz ilyenkor űzni? Akad olyan mozgásforma, amit csak tavasszal szeretsz vagy szoktál csinálni?
Ha más nem, amiatt nagyon vártam a jó időt, hogy ismét elkezdhessek futni. Nem vagyok egy nagy távfutó és sajnos tavaly októbertől (körülbelül) nem mentem ki az utcára szaladgálni. :D De, most szeretnék ebből heti 2 alkalmat összehozni, ami rendszeres lenne. Egyelőre viszont örülök, ha a heti egy alkalom összejön (sajnos). Illetve jó lenne legalább egyszer egy túrázós napot tartani. Nagyon szeretem a természetet járni, ahol távol lehetek az emberektől, a civilizációtól és a betondzsungeltől.

Alkalomadtán, ha vidéken vagyok, megpróbálom a szabadtéri edzést, bár jelenleg sajnos nem adott meg a kertbéli körülmények. Pedig fantasztikus dolog reggel felkelve a harmatos, kellemesen hűvös, még álmos reggeli napfényben edzeni úgy, hogy közben hallgathatod a madarakat és figyelheted a természetet. Remélem egy nap sikerül összehoznom egy olyan saját edző sarkot egy saját kertben, ahol a természet lágy ölén edzhetek. Csak én és a zöld, dús növényzet (na, meg az idegesítő bogarak és csípő legyek xD).

 

10, Melyik szezonális zöldség/gyümölcs az, amit szeretsz tavasszal fogyasztani? Ha lehetne, miből raknál össze egy Tavaszi ajándék kosarat magadnak? (Illetve nem muszáj feltételes módban fogalmazni, hiszen mindenki megérdemel egy tavaszi ajándék kosarat, nemde? :D)
Jelenlegi hónapban nagy kedvencem a banán, s bár tudom, hogy nem éppenséggel szezonális és magyar gyümölcs, mégis remekül kiegészíti a reggelimet vagy az edzés előtt/ után fellépő éhséget. Jó energiaforrás. Emellett az én kosaram az alábbiak szerint nézne ki: Brokkoli, Cékla, Fejes saláta, Jégsaláta, Sárgarépa, Rukkola, Cseresznye, Ribizli, Eper (juj de várom már, hogy legyen itthoni földeken is!), Málna, Karfiol. Alma is lenne, s bár nyári gyümölcs, el kell ismernem, hogy nagyon szeretem. Illetve amit még nagyon szeretek az a kígyó uborka és paradicsom. Ezek nélkül már enni se tudok, mert állandóan van.

 tumblr_ojqs2m0rde1vh72ajo1_1280.jpg

Nos, ennyi volna.
Ha kedved támadt kitölteni, csak rajta, másold ki a kérdéseket és írd meg a válaszaidat te is!
Legyen szép és kellemes, energia dús tavaszotok!
Készüljünk a nyárra feltöltődéssel, pihenésekkel, kreatív alkotásokkal és hatalmas rendrakással!
Köszönöm, hogy olvastál. Látogass el máskor is!

Cathreen Misery

A bejegyzés trackback címe:

https://cathreenmisery.blog.hu/api/trackback/id/tr9114759886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.